У Бундесвері стався витік даних про таємні онлайн-наради - ЗМІ

05.05.2024   22:32    420

У Бундесвері стався витік даних про таємні онлайн-наради - ЗМІ

Фото: Getty Images

ЗМІ виявили новий витік даних німецького Бундесвер


Бундесвер не зміг виключити витоку конфіденційної інформації через цю прогалину в системі безпеки.

У німецькому Бундесвері стався витік даних про таємні відеонаради. Секретну інформацію можна було знайти у мережі у відкритому доступі, передає Die Zeit.
Німецька газета  провела розслідування, у рамках якого встановила, що дані про таємні онлайн-наради Бундесверу місяцями були доступними в інтернеті.

Наради проводилися через систему відеоконференцій Webex. Платформа належить американському концерну Cisco.

Останні новини:  НАТО вважатиме Росію довгостроковою загрозою навіть після перемоги України - Каволі

Видання виявило в інтернеті дані про 6000 конференцій. Але реальна кількість нарад, інформація про які була у мережі, може бути значно більшою.



В інтернеті не було самих записів пресконференцій, проте можна було знайти їх розклад, дані про тривалість, теми нарад, а також ім’я організатора. Журналісти змогли додатися до особистих кабінетів для відеоконференцій багатьох співробітників Бундесверу, наприклад, до командувача військово-повітряних сил Німеччини. Кабінети не були захищені паролями.

Останні новини:  Ціна срібла вперше з 2013 року перевищила 30 доларів за унцію

Die Zeit пише, що витік міг би серйозним, оскільки деякі наради були позначені як секретні. Бундесвер не зміг виключити витоку конфіденційної інформації через цю прогалину в системі безпеки.



Офіційно у Німеччині не підтверджують витік, але Бундесвер лише 3 травня припинив користуватися платформою Webex після того, як журналісти надіслали запит.

korrespondent.net