Проблема фантомного гальмування торкнулася 3 мільйонів автомобілів Honda

18.04.2024   22:45    479

У звіті NHTSA повідомляється про 93 травми і 47 аварій, потенційно пов’язаних з ненавмисним автоматичним гальмуванням на Honda Accord і CR-V.

Власники Honda повідомляють, що автоматичні системи екстреного гальмування їхніх автомобілів спрацьовують без причини, що призводить до аварій і травм. NHTSA розширило дослідження, включивши до нього Honda CR-V і Accord 2020-2022 років. Тепер воно налічує майже 3 млн автомобілів.


Відділ з розслідування дефектів регулятора вперше зайнявся цією проблемою в лютому 2022 року, коли привернув увагу до Accord 2018-19 і CR-V 2017-19 років після того, як власники повідомили, що автоматичні системи екстреного гальмування їхніх автомобілів активуються без причини. Раптове несподіване уповільнення стало причиною десятків аварій, деякі з яких призвели до травм.

Останні новини:  За цю прикрасу на автомобілі водіїв в Україні штрафують на 340 гривень

Але тепер NHTSA розширило сферу свого розслідування, включивши в нього Honda CR-V і Accord 2020-2022 років, збільшивши кількість потенційно зачеплених автомобілів з 1,7 млн до приблизно 2 997 604. На цьому етапі відкликання, як і раніше, немає, але ситуація може змінитися залежно від того, що виявить команда NHTSA.



Honda Accord 2016

Точна кількість отриманих звітів, що стосуються ненавмисного гальмування, у звіті ODI відредагована, але в ньому повідомляється, що деякі водії повідомляли про проблему, що виникає кілька разів. Загалом сталося 47 аварій і 93 травми за участю автомобілів з унікальними VIN-кодами.



Документація ODI показує, що Honda провела власне розслідування ймовірного дефекту і дійшла висновку, що деякі клієнти не розуміють, як працює система гальмування для запобігання зіткненням (CMBS) або її обмеження. Власники повідомили NHTSA, що дилерські центри Honda не змогли відтворити ту саму проблему, і сказали, що те, що вони відчули, було нормальною роботою CMBS.

Останні новини:  З 1 травня на водіїв чекає новий штраф через зміни у ПДР

Якщо Honda доведеться відкликати Accord і CR-V, це буде лише останнім у низці оголошень про повернення дилерам. У лютому обидві моделі, поряд з іншими автомашинами Acura і Honda, виявилися включеними до відкликання подушок безпеки, що охопило 750 000 автомобілів. А в грудні Honda відкликала 106 000 CR-V через відсутній запобіжник.


avtosota.com

Останні новини:  Як Маск відповів на критику Tesla від співзасновника Facebook