ISW попередив, що росія хоче змінити цілі та посилити удари по Україні найближчим часом

24.04.2024   17:47    505


Російські війська, ймовірно, посилять удари безпілотниками та ракетами найближчими тижнями, щоб максимально завдати шкоди українській інфраструктурі та оборонно-промисловій базі до того, як прийде допомога з США.


Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW).

Міністр оборони росії Сергій Шойгу заявив про намір рф посилити свою ударну кампанію, щоб порушити матеріально-технічне забезпечення українських військових.

Останні новини:  Торгівля і Україна: ЗМІ розповіли, про що говоритимуть Макрон і Сі у Парижі

Військові аналітики припускають, що російські війська можуть змінити свій набір цілей, щоб вразити українську транспортну інфраструктуру, логістику та військові складські об’єкти.



Окупанти, ймовірно, активізують поточні наступальні операції в найближчі тижні, щоб використати матеріальні обмеження українських військ напередодні прибуття допомоги із США. 

Зосередженість Шойгу на російських наступальних операціях поблизу Часового Яру, на захід від Авдіївки, а також на захід і південний захід від міста Донецьк вказує на те, що російські війська можуть посилити наступ у цих районах.



Російські війська завдали ударів по об’єктах української транспортної інфраструктури в Дніпропетровській області 19 квітня і можуть повторити та розширити ці удари в найближчі тижні, щоб перекрити українські наземні лінії зв’язку. 

Останні новини:  Російський газовий бізнес вже ніколи не оговтається від війни в Україні - The Economist

Аналітики вважають, що російське військове командування, ймовірно, сподівається, що скоординовані зусилля з перекриття обмежать здатність України достатньою мірою розподіляти живу силу і матеріально-технічні засоби на критично важливих ділянках фронту і відтермінують покращення можливостей, які надасть українським військам прибуття американської безпекової допомоги.


chasdiy.org