Чим не можна мульчувати цибулю та часник

25.04.2024   02:20    204

Мульчування грядок – процедура однозначно корисна, проте це зовсім не говорить про те, що її варто застосовувати однаково до всіх плодово-овочевих культур.


Наприклад, що стосується часнику та цибулі, то тут можна навіть нашкодити, якщо не знати, як правильно використовувати цей матеріал.

Найчастіше використовуються опале листя, солома, сіно, хвойний лапник. Але захоплюватися не потрібно, інакше зараження ґрунту вже не уникнути.

Останні новини:  Як продовжити стійкість манікюру

1.Свіжа солома

Непоодинокі випадки, коли після її використання поширювалося небезпечне захворювання – фузаріоз. У народі захворювання називають гниллю донця.

Ознакою хворої цибулини крім загнивання є рожевий наліт грибка. Після зараження зупиняється розвиток кореневої системи, пір’я жовтіє, а рослина повільно відмирає.



Тому солому потрібно обробити триходермою.

2.Листя тополі

Причина в тому, що в такому захисному шарі можна створити комфортні умови для розвитку мухи тополиної, а ще цей матеріал переносить на грядку іржу.

Останні новини:  Ніколи не підживлюйте редьку золою

У цьому випадку з’являються бурі плями, пір’я відмирає, цибулини не розвиваються, лікується недуга важко, а поширюється захворювання досить швидко.

Рекомендується використовувати для укриття цибулі та часнику листя дуба, берези або клена.




elegantwoman.kyiv.ua