З герпесом можна поборотися домашніми засобами

28.03.2024   16:00    979

Що таке насправді герпес? Герпетична інфекція або просто герпес – це цілий комплекс інфекційних захворювань, що викликаються відповідним вірусом.

Герпес зазвичай проявляється групою маленьких бульбашок з прозорою рідиною, які можуть свербіти та викликати біль. Прищ зазвичай має червону основу та білу головку.


Як швидко вилікувати герпес на губах?

На жаль, ефективного лікування герпесу на губах, щоб раз і назавжди позбутися його, досі не розроблено. Але є ряд пригнічуючих противірусних препаратів.

Останні новини:  Експерт розповів, як підготувати кондиціонера в авто до літнього сезону

Лікування потрібно починати з моменту появи перших ознак і відчуттів, що передують появі висипів – печіння та сверблячки.

Не забувайте, що самодіагностика та самолікування можуть бути небезпечними для вашого здоров’я. Тому у разі виникнення будь-яких симптомів, що вказують на наявність патології, обов’язково зверніться до кваліфікованого лікаря для отримання правильного діагнозу та лікування.

Останні новини:  Дебютував Mini Aceman – електричний хетчбек підвищеної прохідності

Як боротися з герпесом домашніми засобами?

«Хронічні стреси і перенесені гострі респіраторні захворювання знижують імунітет. Це активізує герпес – спочатку на губі з’являється почервоніння, потім місце починає свербіти, а далі вже маємо пухирець з рідиною.





Пропоную свої дієві методи боротьби з герпесом.

  • Можна просочити ватний диск соком цибулі або алое і прикласти його до ураженої зони, щоб вбити мікробів.
  • Щоб позбутися герпесу, потрібно змастити запалену ділянку зубною пастою або рідиною для полоскання рота, потримати 5-10 хвилин.
  • Також допомагає мазь із вазеліну і настоянки календули. Для приготування мазі потрібно змішати вазелін і календулу у пропорціях 1:1. Потім наносити її на герпес до п’яти разів впродовж дня.
Останні новини:  Названі продукти, які допоможуть швидко вилікувати застуду

Олена Юрчук, м. Київ»


napensii.ua