Toyota представила два нових електричних кросовери

27.04.2024   21:00    694

Марка Toyota має власну електромобільну лінійку bZ. Роль її первістка виконав кросовер bZ4X, а тепер з’явилися ще дві моделі – bZ3C та bZ3X.

У компанії розповіли, що купеподібний bZ3C став результатом спільної роботи Toyota, а також китайських BYD та FAW. Передбачається, що насамперед така модель приверне увагу молоді. Екстер’єр новинки майже не відрізняється від концепту: у серійної версії злегка відрізняється малюнок головної оптики, помітнішими стали висувні дверні ручки, зовнішні дзеркала збільшилися у розмірах.

Останні новини:  Компанія Bentley замінить двигун W12 потужною гібридною установкою на базі V8

У салоні змін більше: Toyota bZ3C забезпечили звичайним кермом (замість штурвала у концепту), а також великим прямокутним екраном інформаційно-розважальної системи, який замінив незвичайний зігнутий під кутом дисплей шоу-кара. Інакше оформлений і двоповерховий центральний тунель з нішею для зарядки смартфонів та підсклянниками.



Подробиці про техніку цієї «електрички» компанія поки що тримає в секреті. Раніше повідомлялося, що серійна новинка з’явиться на китайському ринку цього року. Виробництво bZ3C буде налагоджено на спільному підприємстві FAW Toyota Motor.

Останні новини:  Від $21 000 та з зефірками у салоні: електричний кросовер Geely Galaxy E5 показали офіційно

У другого представленого серійного кросовера бренду – Toyota bZ3X – більше відмінностей від концепту bZ FlexSpace. У нього інакше зроблено виштампування на капоті, всі стійки даху та верх оформлені чорним кольором, більшими стали бічні дзеркала, по-іншому оформлені висувні ручки. Ще у серійного варіанта двоповерхова головна оптика.



По-новому оформлений і повітрозабірник, вбудований в нижню частину переднього бампера. Накладки на колісних арках виготовлені з нефарбованого пластику. Задні ліхтарі теж намальовані інакше: вони далеко заходять на задні крила та з’єднуються один з одним за допомогою світлової смуги. У салоні теж з’явилося звичне кермо, прямокутний екран мультимедіа, центральний тунель з підсклянниками та майданчиком для бездротової зарядки смартфонів.

Останні новини:  Абсолютно новий Volkswagen Passat 2024 отримав потужний дизельний двигун (фото)

Інформації про техніку поки що теж немає. Відомо, що кросовер bZ3X був спільно розроблений Toyota, Guangzhou Automobile Group та GAC Toyota Motor. Виробництво серійного SUV також має стартувати цього року.


avtomir.ua