Як правильно сіяти кріп у відкритий ґрунт

28.03.2024   12:20    1145

Городникам-початківцям може здаватись, що немає простішого завдання на ділянці, ніж виростити кріп. Втім, дачники так думають до того моменту, коли вперше стикаються з труднощами.


Супи та салати, основі страви та соління – можна ще дуже довго перераховувати страви, які просто неможливо уявити собі без кропу. Хтось купує його на базарі, втім, коли у людини є можливість і місце на ділянці для вирощування зелені вдома, не скористатись таким шансом – просто злочин. Розповідаємо про простий спосіб посіву кропу, завдяки якому у вас на ділянці виросте “кучерява”, запашна та соковита зелень.

Останні новини:  Ідеальний лайфхак для жінок після 40 років: як досягти ідеального тонального покриття на зрілій шкірі

Як правильно сіяти кріп у відкритий ґрунт

Спочатку варто розібратись із термінами посадки. Насправді кріп взагалі непримхливий до цього, а тому ви можете висівати культуру з самого початку весни й до пізньої осені. День, в який це робити, залежить виключно від ваших особистих переваг. Втім, багато городників цілий сезон постійно висівають кріп – тільки він завершив цвітіння, його сіють знову. Це потрібно, аби завжди мати змогу ласувати домашньою та свіжою зеленню.

Останні новини:  5 науково обґрунтованих секретів міцного і гармонійного шлюбу
Експерти розповіли про тонкощі посіву кропу – ці поради допоможуть вам досягти найкращого результату

Подобається кропу багато сонця, а тому сіяти його потрібно на відкритій ділянці, аби рослині розвиватись не заважали сусіди по городу. Для вирощування рослини підходять нейтральні, але пухкі ділянки, а ось готувати ґрунт для кропу потрібно заздалегідь – ще восени використовуйте компост чи перегній для удобрення. Сіяти зерна потрібно у вологий ґрунт, а розміщати посівний матеріал потрібно у лунки на відстані 20 сантиметрів один від одного. А ось ширина самої лунки має складати до 2 сантиметрів.

Останні новини:  Вся вулиця відчуватиме їхній аромат: квіти, які прикрасять будь-який сад
Експерти розповіли про тонкощі посіву кропу – ці поради допоможуть вам досягти найкращого результату

До слова, важливо не “переборщити” з насінням – на одному квадратному метрі повинно бути не більш як грам посівного матеріалу. З поливом після посіву потрібно почекати, у перші два дні ґрунт краще не чіпати, адже це допоможе впевнитись у тому, що ви випадково не змили насіння. А ось вже на 10 день після посіву ви можете чекати появу перших сходів.






noviydoctor.com