США попереджали Росію в письмовому вигляді про загрозу теракту на концерті - Білий дім

29.03.2024   16:21    768

Адміністрація США висловила обурення заявами Кремля, який продовжує звинувачувати Україну, США та інші країни у причетності до теракту в «Крокусі», та повідомила, що попереджала РФ про цю загрозу детально в письмовому вигляді.


З такою заявою виступив у четвер під час телефонного брифінгу радник Білого дому Джон Кірбі, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Перед нападом 22 березня уряд США надав російській владі чітку й детальну інформацію щодо терористичної загрози у місцях масового зібрання й на концертах в Москві», — зауважив представник адміністрації США.

Останні новини:  У Фінляндії на кордоні з РФ вандали зрізали прапор України

Він уточнив, що 7 березня об 11:15 за московським часом «уряд Сполучених Штатів передав письмове попередження російським службам безпеки» з дотриманням звичайних процедур через налагоджені канали, які використовувалися й раніше.

Крім того, наступного дня, 8 березня, США випустили публічне попередження для американських громадян уникати великих зібрань і концертів у Москві. Він висловив переконання, що публічні оголошення про загрозу могли стримати зловмисників від нападу 8 березня. Водночас, за його словами, попередження, передане російському уряду, містило точні визначення щодо терористичної загрози на концертах у Москві.



«Ми надаємо цю інформацію Росії, бо Сполучені Штати дуже серйозно ставляться до свого обов’язку попереджати про таке. Ми не хочемо бачити, як невинні життя втрачаються під час терактів, і це попередження було одним із багатьох, які уряд Сполучених Штатів передавав Росії з вересня 2023 року про різні загрози»,- зазначив Кірбі.



Він також назвав цілком очевидним той факт, що повну відповідальність за теракт у Москві минулого тижня несе ІДІЛ.

Останні новини:  Китай повинен припинити підтримку Росії, якщо хоче зближення із Заходом - Столтенберг

«Сполучені Штати продовжать залишатися пильними та повідомлятимуть уряди в усьому світі щоразу, коли дізнаватимуться про терористичні загрози, незалежно від наших відносин», — зауважив представник адміністрації США.


news-xl.net