Способи відновлення взуття: чи можливо це зробити в домашніх умовах

28.03.2024   13:40    237

У кожної сучасної людини знайдуться речі, які не просто комфортні в носінні, а й викликають абсолютно особливі емоції. Підвищують упевненість у собі та своїх силах, покращують настрій. Це стосується не тільки одягу, а й будь-якого іншого предмета гардероба, включно з взуттям. Однак, що частіше одягається улюблена пара, то швидше вона втратить свій первозданний вигляд. Цього не змінити навіть за умови найретельнішого догляду. Матеріал вкривається подряпинами або заломами, вицвітає, затирається тощо. Якщо є черевики або туфлі, які вже зносилися, але все ще подобаються, цей матеріал стане в пригоді.


Відновлення взуття із замші або нубуку

Для відновлення взуття з цих матеріалів у побутових умовах власнику знадобляться такі інструменти:

  • вологовідштовхувальний спрей;
  • фарба для замші/нубука;
  • ластик;
  • засіб для виведення плям для замші/нубука;
  • гумова щітка;
  • фланелева серветка.

Відновлення замшевого взуття завжди має починатись з очищення від наявного бруду. З плямами різної складності, навіть найуїдливішими, має допомогти якісний засіб для виведення плям, що підходить відповідному матеріалу. Його потрібно нанести безпосередньо на пляму й акуратно розподілити серветкою. Утворену пінку можна прибрати приблизно за кілька хвилин, а очищене взуття потрібно гарненько просушити.





Відновити зовнішній вигляд ворсинок допоможе домашній розчин. Для нього треба взяти:

  • вода – 5 ст. л;
  • нашатир – 1 ч. л.
Останні новини:  Що буде, якщо лід покласти у горщик з орхідеєю

Отриманою рідиною потрібно змочити щітку і потім нею обробити взуття.

Розібравшись із забрудненнями, за необхідності можна відновити й колір. Для цього потрібно вибрати відповідну фарбу. Вона має бути трохи темнішою, ніж оригінальний колір. Також дуже зручно вибирати фарбу у форматі спрею. Після обробки взуття потрібно висушити, потім обробити щіткою або ж ластиком.

Відновлення взуття зі шкіри

Це особливий матеріал, тому й набір необхідних інструментів для відновлення взуття трохи відрізняється:

  • фарба;
  • крем;
  • полірувальна паста;
  • засіб для чищення.
Останні новини:  Новий спосіб миття голови кондиціонером для волосся

Як і в попередньому випадку, насамперед пару потрібно очистити від пилу і бруду. Без зайвого клопоту зробити це можна за допомогою спеціального засобу для чищення шкіри. При цьому важливо враховувати – натуральна шкіра чи штучна. Після очищення черевики потрібно залишити до повного висихання.

Тепер можна зайнятися фарбуванням. Для цього потрібно озброїтися фарбою потрібного кольору і пензликом. Фарбу рекомендується наносити рівномірним тонким шаром, приділяючи особливу увагу пошкодженим ділянкам – з подряпинами, потертостями тощо. Закінчивши, взуття знову потрібно залишити доти, доки фарба не висохне.

Наступний крок ремонту і реставрації взуття – це покриття кремом. У його складі обов’язково мають бути спеціальні водовідштовхувальні олії. Крем необхідно наносити невеликими порціями та ретельно розподіляти по поверхні, без залишків. Особливу увагу під час обробки потрібно приділяти швам.

Останні новини:  Дослідження показало — чому і на кого собаки нападають частіше

Останній етап – це полірування. Потрібно змочити серветку буквально кількома краплями води, після чого нанести поверх порцію полірувальної пасти. Залишиться акуратно розподілити все по поверхні круговими рухами.

Як видно, оновити зовнішній вигляд улюбленого взуття не так вже й важко навіть у домашніх умовах. Важливо лише дотримуватися послідовності та уважно читати інструкції на пакуванні.

Відновлення спортивного взуття

Якщо говорити про кросівки та інші види спортивного взуття, реставрувати його вдома буде досить важко. Хоча просто почистити буде легко, всі інші етапи, як, наприклад, набивання і зшивання, будуть складними для людей, які не мають жодного досвіду в подібній справі. Навіть якщо і спробувати відновити спортивне взуття в домашніх умовах, найімовірніше, все стане ще гірше, ніж було, і його точно доведеться нести в ремонт. Тому в цьому разі рекомендується не ризикувати та звернутися до майстра.


wona.com.ua