Одна з європейських столиць продовжила безкоштовний проїзд для біженців з України

29.03.2024   17:00    304

Будапештський транспортний центр (BKK) оголосив про продовження безкоштовного проїзду для біженців з України у громадському транспорті до 30 вересня 2024 року, повідомляє проект SchengenVisaInfo.

Зазначається, що такий крок дозволяє біженцям і надалі мати доступ до транспортних послуг, просто пред’явивши дійсний український проїзний документ для посвідчення особи. Проте з 1 квітня 2024 року ця безкоштовна послуга більше не поширюватиметься на місцеві автобуси та HÉV у Будапешті.

Останні новини:  Парламент Грузії ухвалив проросійський закон про «іноагентів»

Скористатися послугою можуть біженці, якщо вони мають офіційний проїзний документ України (український паспорт, українське посвідчення особи, українська посвідка на проживання, студентський квиток або будь-який інший документ).

Як пояснює відомство, документи, що дають право на безкоштовний проїзд, залишаються дійсними на рейсах BKK за винятком окремих випадків.



Запровадження безкоштовного транспорту для біженців з України вперше було запущено 4 березня 2022 року. Потім рішення продовжували до кінця березня 2023 року.

Останні новини:  Норвезько-німецький альянс розробляє нову далекобійну «суперракету»

Українські біженці

Протягом двох років від початку повномасштабного вторгнення Росії понад 14 мільйонів українців – а це майже третина населення країни – були вимушені залишити свої домівки. Ще понад 6,5 мільйона з них нині мешкають за межами країни як біженці.



Через війну в українському суспільстві з’явилися нові виміри соціальної диференціації. Зокрема, українці негативно ставляться до співвітчизників, які виїхали за кордон, особливо чоловіків.

Останні новини:  Уряд Грузії ставить під загрозу євроінтеграцію - 12 країн ЄС звернулися до Борреля


uapress.kyiv.ua