Медики з Великобританії назвали симптом двох видів раку

28.03.2024   12:00    971

Наявність хворобливих виразок у роті, які довго не гояться може бути симптомом відразу двох видів раку, в тому числі злоякісного процесу в порожнині рота, заявили медики з Великобританії.

За даними NHS, національної служби охорони Здоров’я Веліаобрітанії, виразки в порожнині рота асоціюються з цілим рядом захворювань, включаючи рак.


Британські медики констатують, що випадки раку порожнини рота останнім часом почастішали. За словами щелепно-лицьового хірурга Керрі Ньюлендс, даний вид онкозахворювань стали частіше виявляти серед жінок, молодих людей.

Останні новини:  Вчені розповіли, у яких чоловіків з більшою ймовірністю буде перелом стегна

“Викликати рак ротової порожнини може вірус папіломи людини, що відноситься до дуже поширеної групи вірусів. Його поширення вчені пов’язують з передачею статевим шляхом”, – повідомила Ньюлендс.



Крім того, тривалий час не загоюються виразки в роті можуть бути симптомом іншого виду раку – шийки матки, додала вона.

Цей же симптом властивий аутоімунним захворюванням, проявляється при дефіциті вітамінів і заліза в організмі, хвороби Крона, червоному плоскому лишаї, герпесі. Також виразки в роті можуть виникати в результаті механічних пошкоджень (наприклад, при неправильному використанні зубної щітки, гарячою їжею).

Останні новини:  Подумайте перед тим, як сісти на дієту: вчені з'ясували, чи можна зберегти молодість за допомогою голодування