Доходи РФ від морського експорту нафти у лютому зросли на 12%

17.03.2024   10:00    287
Доходи РФ від морського експорту нафти у лютому зросли на 12%

Фото: Совкомфлот (ілюстративне фото)

Зросли доходи РФ від морського експорту нафти


Щомісячні доходи РФ від експорту нафти зросли на 2% у лютому 2024 року – це перше зростання за три місяці.

Доходи Росії від морського експорту сирої нафти у лютому зросли на 12% (24 млн євро на день), однак обсяг її експорту скоротився на 3% порівняно з січнем. Про це йдеться у звіті Центру дослідження енергії й чистого повітря (CREA).

Останні новини:  Росія погрожує Польщі після пропозиції розмістити ядерну зброю

Зазначається, що щомісячні доходи РФ від експорту нафти зросли на 2% у лютому 2024 року – це перше зростання за три місяці.

Зростання експортних надходжень було пов’язане зі зростанням цін на російську нафту протягом місяця, а не зі збільшенням обсягів її експорту.



“Середня ціна на Urals та East Siberia Pacific (ESPO) зросла на 14% та 3% відповідно. Наразі ціни на обидва сорти піднялися набагато вище встановленого цінового ліміту, причому ціни на Urals повернулися до рівня, на якому вони перебували протягом більшої частини 2023 року”, – йдеться у звіті.

Останні новини:  Росія спробує захопити якнайбільше територій до прибуття допомоги США - ISW

Як повідомляється, у лютому 45% російської нафти та нафтопродуктів було перевезено танкерами, на які поширюється обмеження ціни на нафту. Решта була перевезена “тіньовими” танкерами й не підпадала під дію політики обмеження цін. Майже дві третини нафти РФ, відвантаженої в лютому, було перевезено “тіньовими” танкерами, причому 35% від загального обсягу транспортували танкери, що належать або застраховані в країнах, які запровадили верхню межу ціни на нафту.




korrespondent.net

Останні новини:  Росія оголосила персонами нон ґрата двох латвійських дипломатів