Як підключити Wi Fi на ноутбуці

19

Щоб підключити бездротовий інтернет до портативного пристрою, необхідно виконати декілька нескладних операцій і якщо немає системних проблем, то після таких маніпуляцій він буде підключений. Нижче розглянемо як підключіти Wi Fi на ноутбуці в залежності від його марки, наявності драйверів.

Підключення бездротового інтернету до ноутбука

Автоматично ноутбук не знаходить Wi Fi мережу, щоб підключитися до бездротового інтернету, потрібно включити пошук мережі. У більшості випадків для цього передбачена спеціальна клавіша Fn, яка активує функцію. Знаходиться вона у верхній частині клавіатури, окремо від усіх клавіш або в ряду з кнопками F. Якщо вона відсутня, то огляньте бічні панелі ноутбука, кнопка може бути винесена туди й представляти собою невеликий тумблер, який потрібно перемкнути. Зазвичай тумблер вмонтований на ноутбуки застарілих моделей.



Підключення Wi Fi може відрізнятися в залежності від виробника, моделі гаджета. Саме поширене поєднання клавіш для активації інтернету за моделями ноутбука:

  • Для активації бездротової мережі інтернету на Асус необхідно натиснути сполучення клавіш FN+F2.

  • У гаджетах виробництва Самсунг є клавіша Fn, але іноді для підключення Wi Fi цього може бути недостатньо, тоді спробуйте натиснути Fn+F9/F12.



  • На Асеr рекомендується одночасне натискання Fn+А3.

  • У ноутбуках Леново також є кнопка на клавіатурі Fn, але рекомендується її натискання спільно з кнопкою F5. Деякі моделі цієї торгової марки оснащені спеціальним перемикачем, який відзначений малюнком передавальної антени.

  • Ноутбуки ТМ HP можуть бути оснащені сенсорною кнопкою для підключення інтернету, активуватися одночасним натисканням Fn+F12, може бути окремий перемикач на торці ноутбука.

Останні новини:  Детские ортопедические босоножки и их использование

Після того, як ви включили “антену”, яка налаштована на пошук вашої Wi Fi мережі, можна безпосередньо перейти до підключення вашого адаптера до гаджету.

Підключення ноутбука до Wi Fi мережі

Підключивши ноутбук до Wi Fi адаптера, тепер його потрібно повноцінно включити. Що потрібно для цього зробити:

  1. Зайдіть в панель Пуск і знайдіть активний рядок “Панель управління”.

  2. Натиснувши на нього, відкриється велике меню з різними налаштуваннями, в першій колонці натисніть на “Центр управління мережами”.

  3. Зайшовши до цього меню, ви побачите, що у вас немає підключення до мережі, щоб активувати його, натисніть “Підключення до мережі”.

  4. Якщо мережу запаролено, потрібно ввести пароль.

  5. У разі, якщо після цих маніпуляцій ваш ноутбук не був підключений до інтернету, то натисніть на вкладку “Усунення несправностей”, і пристрій автоматично намагатиметься налагодити роботу інтернету.

  6. Знайти цю вкладку можна і в активному розділі “Підключення локальною мережою”. Натиснувши на неї, з’явиться невелике меню з даними бездротової мережі, внизу буде кнопка “Діагностика”, яка також активує автоматичне налагодження.

Останні новини:  iPhone 15 Pro Max: нові функції у флагманській моделі

Підключення може трохи відрізнятися в залежності від операційної системи ноутбука, але різниця буде не дуже велика від покрокової інструкції.

Установка драйверів для підключення до Wi Fi

Ноутбук може не бачити мережевого адаптера через некоректну установку драйверів або неправильного їх підбору. Щоб перевірити, що труднощі з інтернетом саме в цьому, виконайте наступні дії:

  1. Заходьте в Пуск, далі в “Панель управління”.

  2. В “Панелі управління” знайдіть рядок “Диспетчер пристроїв”.

  3. В “Диспетчері пристроїв” виберіть “Мережеві адаптери”.

  4. З’явиться назва вашого Wi Fi адаптера.

  5. Натисніть на нього, з’явиться невелике меню, де при нормальній роботі написано: “Адаптер працює нормально”.

  6. Якщо є помилки, то натисніть в цьому вікні меню на вкладку “Драйвера”.

  7. Виберіть рядок “Оновити”.

Останні новини:  Как Подобрать и Приобрести Качественные Натяжные Потолки

Всього через кілька хвилин драйвера будуть оновлені. Якщо причина проблем з підключенням була в них, то тепер адаптер повинен почати працювати коректно.