В адміністрації Байдена різко висловилися про законопроект щодо допомоги Ізраїлю без України

04.02.2024   15:15    62

В адміністрації президента Сполучених Штатів Америки (США) Джо Байдена розкритикували намір Палати представників відправити на голосування законопроект про фінансову допомогу Ізраїлю окремо від програми підтримки України.

Про це заявила прес-секретарка Білого дому Карін Жан-П’єр, повідомляє РБК-Україна з посиланням на Білий дім.


Американська чиновниця назвала таку ініціативу “цинічним політичним маневром” законодавців від Республіканської партії у Палаті представників.

“Протягом кількох місяців адміністрація працювала з двопартійною групою сенаторів над угодою про національну безпеку, яка забезпечує безпеку нашого кордону та забезпечує підтримку народу України та Ізраїлю. У той час, коли законодавчий текст неминучий, республіканці в Палаті представників пропонують свій останній цинічний політичний маневр”, – йдеться в її заяві.



Представниця Білого дому зазначила, що “безпека Ізраїлю має бути священною, а не політичною грою”.

Останні новини:  Пісторіус: РФ виробляє зброю понад потребу і наповнює склади

Жан-П’єр наголосила, що адміністрація “рішуче виступає проти цієї витівки”, яка не сприяє забезпеченню безпеки кордону, не допомагає народу України захиститися від російської агресії та відмовляє в наданні гуманітарної допомоги для палестинців.



“Натомість республіканці Палати представників повинні працювати двопартійно, як це роблять адміністрація та Сенат, над цими нагальними питаннями національної безпеки”, – заявила вона.

Останні новини:  Голова мінфіну США сказала, які є варіанти використання активів РФ

Раніше, 3 лютого, спікер Палати представників Конгресу США Майк Джонсон заявив про те, що наступного тижня Палата проголосує щодо законопроекту про допомогу Ізраїлю у розмірі понад 17 млрд доларів. І цю пропозицію незабаром оприлюднить Сенат “після тривалих переговорів”.

За його словами, зараз Штати не мають часу розглядати пакет, який поєднує допомогу Україні та Ізраїлю.

Останні новини:  ЄП схвалив обмеження готівкових розрахунків

Нагадаємо, у жовтні минулого року президент США Джо Байден подав до Конгресу законопроєкт обсягом 106 млрд доларів на допомогу Ізраїлю та Україні, а також Тайваню. З цієї суми 61,3 млрд доларів пропонувалося виділити на Україну, а 14,3 млрд доларів – на Ізраїль.

Однак у грудні Сенат заблокував розгляд цього документу. Причиною стали вимоги республіканців внести до законопроєкту жорсткіший комплекс заходів щодо захисту південного кордону США з Мексикою.


expert.in.ua