Три переваги міжгосподарського кредиту для агробізнесу

27

Міжгосподарський кредит означає кредит між двома суб’єктами господарювання: постачальником та покупцем. Основною формою такого кредитування є комерційний кредит від банку підприємству-позичальнику.

Комерційний міжгосподарський кредит у вигляді відновлювальної кредитної лінії використовується бізнесом для задоволення різноманітних потреб, на які не вистачає власних грошей. Зокрема, для поповнення оборотних коштів, несподіваних витрат під час ведення підприємницької діяльності.

Про особливості переваги міжгосподарського кредиту для сільськогосподарського бізнесу – піде мова у статті.

Чому кредитування вигідне для фермерства

Існує щонайменше три переваги отримання кредитів для фермерства.

Фінансова підтримка

Кредит – це додатковий фінансовий ресурс. Екстра гроші допомагають інвестувати, покривати інші виробничі витрати, розвивати підприємство.

Гнучкі, персоналізовані умови погашення заборгованості

Останні новини:  Как выбрать качественные жалюзи для пластиковых окон

Більшість кредитів зручні для фермера, адже строки погашення заборгованості адаптовані до сільськогосподарських циклів. Постачальникові надають можливість сплачувати за кредитами в кінці сезону, коли він вже отримав дохід від продажу врожаю та реалізації продукції.

Це значно знижує навантаження на бізнес всередині виробничого циклу, коли ще немає достатньо коштів на погашення заборгованості.

Розвиток підприємства

Аграрії можуть використати кредитні кошти для розвитку бізнесу, зокрема підвищити свою виробничу потужність шляхом закупівлі нового обладнання та підвищити конкурентоспроможність на ринку.

Останні новини:  Як обрати якісний та сучасний вібратор для задоволення

Кредитна лінія “Агросезон”

Яскравим прикладом міжгосподарського кредиту для бізнесу є кредитне рішення від ПриватБанку – відновлювальна кредитна лінія “Агросезон”. За її умовами позичені в банку гроші можна використовувати для фінансування потреб поточного сільськогосподарського циклу.

Кредит видається під наступні цілі:

  • закупівля сировини: насіння, добрив, палива;
  • реновація виробничих приміщень та купівля будівельних матеріалів;
  • ремонт обладнання, устаткування, спецтехніки;
  • оплата послуг ремонтної бригади.

Схема кредитування у вигляді відновлювальної кредитної лінії дозволяє періодично отримувати кошти у рамках попередню встановленого ліміту, який може сягати від 1 до 50 млн гривень.




Відсоткова ставка за таким кредитом складає 5%, якщо позичальник бере участь у державній програмі компенсації доступні кредити 5-7-9 На період воєнних відсоткова ставка за договором складає 0%, що робить такий кредит максимально вигідним навіть для фермера-початківця.

Останні новини:  Имплант зуба в Грузии: полное руководство и лучшие клиники от каталога Мадлоба

В цілому комерційні кредити, враховуючи їхній розмір та гнучкі умови сплати заборгованості, дійсно допомагають розвиткові агробізнесу. За кредитні кошти фермер може закупити сировину на початку сезону, модернізувати обладнання, замінити пошкоджену техніку, чим покращити продуктивність роботи й підсумковий прибуток.