Як правильно наносити маску для волосся?

10

Наше волосся практично кожного дня піддається найрізноманітнішим випробуванням: ми сушимо їх феном, завиваємо й випрямляємо, перетягуємо гумками. До того ж не найкраще на них впливають вітер, сонце, мороз та солена вода. Не потрібно забувати й про запилюжене повітря. Для захисту волосся від негативного впливу, повернення краси, живлення та відновлення потрібно користуватися масками. Саме ці доглядові засоби здатні врятувати навіть у найкритичніших ситуаціях.

У чому переваги

Найважливіша причина, з якої замовляють маски для волосся на спеціалізованих сайтах, — вони продаються в уже готовому вигляді. Не кожному хочеться готувати доглядові засоби в домашніх умовах, оскільки не завжди вистачає часу. Простіше купити продукцію, в якій уже поєднані всі необхідні компоненти, які впливають на ріст, відновлення та живлення. Нерідко до складу входять інгредієнти, які не так просто придбати в аптеці або магазині.

До того ж доводиться витрачати немало часу на пошук рецептів в інтернеті, а потім купівлю компонентів. Це не завжди дешевше, ніж придбати готовий варіант. Економія часу буде суттєвою, що важливо, враховуючи сьогоднішній ритм життя.

Ще одна перевага в тому, що ефект практично миттєвий. Зазвичай засіб потрібно тримати 5-10 хв, сам процес нанесення може зайняти трохи більше часу — це залежить від довжини волосся.

Останні новини:  Юридические аспекты трудоустройства украинцев в Европе

Придбану продукцію достатньо просто використовувати. Нанесення не потребує особливих зусиль, та й змивати неважко, що не завжди можна сказати про ті маски, які приготовані власноруч.

Асортимент достатньо великий. В каталозі представлена продукція для тонкого, сухого та жирного волосся, для відновлення й лікування. Деякі види призначені для щоденного використання, інші ж достатньо наносити 2-3 рази на тиждень.

Як вибрати маску

Навіть найкращий засіб для догляду може не принести бажаного результату — наприклад, волосся може стати важким і швидко втратить свіжість. Річ у тому, що маску варто вибирати відповідно до того, який тип волосся:

1. Тонке. Варто уникати продуктів, які мають живильні властивості, оскільки волосини стануть дуже важкими та будуть здаватися жирними. Рекомендується вибрати доглядові засоби, що мають легку текстуру, просто змиваються, дарують м’якість, об’єм і легкість.

Останні новини:  Юридические аспекты трудоустройства украинцев в Европе

2. Сухе та пошкоджене. В такому випадку знадобиться зволоження, тому необхідно вибирати відповідні продукти. Завдяки їм заповняться пустоти в структурі волосся.




3. Пухнасте. Структура змінюється, тому волога з повітря буде легко вбиратися. Щоб повернути гладкість, підійдуть маски з живильними компонентами.

4. Фарбоване. Рекомендується вибрати продукцію, яка дозволяє зберегти колір, а також сприяє відновленню.

5. Кучеряве. Від природи таке волосся більш сухе, якщо порівнювати з іншими типами. Оскільки структура пориста, то натуральні олії будуть повільніше розподілятися, тому часто в прикореневій зоні є надмірна жирність, а на кінчиках — сухість. Найкращий вибір — засоби, які відновлюють та зволожують.

Можна придбати декілька продуктів від різних виробників, щоб порівняти їх і вибрати найкращий варіант.

Як правильно користуватися

Потрібно дотримуватися низки правил, щоб маска діяла максимально ефективно. Бувають засоби, які треба наносити на сухе волосся, в такому випадку його обгортають рушником. Якщо на вологе, то воно повинне бути злегка підсушеним.

Останні новини:  Почему профессионалы выбирают электроинструменты Makita?

Варто дотримуватися часу, вказаного на пакованні. Деякі засоби наносять на 2-3 хв, інші ж — на 20. Не рекомендується тримати довше зазначеного часу. Якщо «спізнилися» на 5-10 хвилин, то нічого критичного не трапиться, проте якщо вже на 30-40, то є ризик пошкодити волосся.

Перед змиванням варто додати трохи води, спінити та залишити так на 30-40 секунд. Далі потрібно добре промити. Найкращий варіант — теплою проточною водою. Варто враховувати, що деякі маски можна не змивати, але виробники зазначають це на пакованні.

Якщо шкіра голови жирна, то не рекомендується наносити доглядові засоби на коріння. Якщо волосся ослаблене, то особливу увагу потрібно приділити кінчикам. У разі відсутності будь-яких проблем можна наносити по всій довжині.