Кальян - відпочинок та розслаблення

13

У світі є багато способів розслабитися. Безумовно, ідеальний — це той спосіб, який окрім розслаблення дозволяє провести час з друзями. Цей вид задоволення, безумовно, включає кальян, який надзвичайно популярний на Близькому Сході. Новий кальян бар на Сихові — прекрасна можливість приєднатися до цієї багаторічної традиції відпочинку. Що таке кальян, як його використовувати і які він має наслідки?

Що таке кальян

Кальян — один з найпопулярніших видів приємного відпочинку. На відміну від звичайної трубки, у випадку кальяну дим, отриманий від горіння табаку, приємно охолоджується і очищається за допомогою водяного фільтра.

Хоча більшість ототожнюють його з країнами Близького Сходу, насправді він походить з Індійського півострова.

З яких елементів складається кожен кальян

Класичний кальян складається з трьох основних елементів:

  1. Перший — глечик, який служить резервуаром для води. Варто підкреслити, що вода — не єдина рідина, яку можна налити в глечик. Це також може бути молоко, сік або інша рідина.
  2. Другий елемент — система металевих труб, яка є одночасно естетичною та функціональною.
  3. Останнім ключовим елементом кальяну є шланг або гнучка трубка, яка закінчується металевим або дерев’яним мундштуком.
Останні новини:  Почему профессионалы выбирают электроинструменты Makita?

Переваги куріння кальяну

Як працює кальян, добре відомо. Кальян — це ідеальний спосіб провести час з групою друзів. Недарма він стає все більш частим елементом обладнання в різних закладах.

Вдихання охолодженого тютюнового диму з кальяну має прямий вплив як на наше тіло, так і на психіку.

Перш за все, вдихання цього виду тютюнового диму сприяє розслабленню м’язів. Вся напруга, яка підтримує тіло завжди готовим, може залишити безповоротно вже після кількох вдихів. Важливо, що це також безпосередньо впливає на психіку. Під час куріння з друзями можна бути впевненим, що відчуєш себе повністю розслабленим і зможеш повністю відірватися від повсякденних проблем.

Останні новини:  Почему профессионалы выбирают электроинструменты Makita?

Звичайно, куріння кальяну, крім психологічних наслідків, також впливає на функціонування організму. Хоча багато прихильників цієї форми розслаблення описують кальян як абсолютно безпечну гру, це не зовсім так.

Справа в тому, що при курінні кальяну в організм потрапляє менше смол, ніж з сигаретами. Водночас дим, який вдихається, прохолодний і не подразнює дихальні шляхи.




Все це робить розумно використовуваний кальян під час світських зустрічей кращою альтернативою сигарет.

Останні новини:  Почему профессионалы выбирают электроинструменты Makita?

Традиції, правила та поради щодо куріння кальяну

Звичайно, куріння кальяну безпосередньо пов’язане з арабською культурою. Тож, якщо користувач не хоче бути невігласом, особливо якщо палить під час відпустки у Єгипті чи Тунісі, слід пам’ятати кілька основних правил.

Перш за все, слід пам’ятати, що під час куріння кальяну не можна запалювати сигарети від вугілля на ньому. Ще один важливий момент — ніколи не слід подавати кальянний шланг іншій людині під час куріння. Слід зачекати, поки інша людина вирішить самостійно почати курити. З цієї причини шланг завжди слід розміщувати прямо на столі.