Як вибрати лікер

13

Лікер – це алкогольний напій від 15% до 45% міцності, що має яскравий аромат і солодкий смак. Лікери виготовляють на основі трав, ягід, фруктів, вершків з додаванням бренді, віскі або інших видів алкоголю. Робиться напій способом настоювання.

Які бувають лікери:

  • Кремові
  • Десертні
  • Міцні

Кремові

Ці лікери містять від 50% до 60% цукру, тобто досить солодкі. Міцність напоїв становить від 15% до 23%. Обрати такі лікери ви можете на сайті https://champarty.com.ua/cremovi-likeri де для вас розкриється різноманіття смаків лікерів бренду Canari: шоколадний, тірамісу, кокосовий, піна колада, марципан, або лікери Angelli та Batida De COCO.

Останні новини:  Почему профессионалы выбирают электроинструменты Makita?

Десертні

У таких напоях набагато менше цукру – всього 25%, а ось міцність досягається 30%.

Міцні

Незважаючи на те, що такі лікери можуть мати в складі до 50% цукру, вони також є і найбільш алкоголевмісткими – до 45%.

Типи лікерів:

  • Трав’яний
  • Фруктовий
  • Яєчний
  • Вершковий
  • Цитрусовий
  • На спеціях

Трав’яний

Трав’яний лікер – це напій, який виготовляється на основі різних трав. За рахунок цього лікер має цікавий смак, який починається легкою гіркотою і закінчується приємною терпкістю.

Приклад трав’яного лікеру – Kuemmerling. Це – німецький напій, який займає на батьківщині топові позиції і є найпопулярнішим у своїй категорії. В Україні напій представлений у пляшці 0,5 л з яскравою зеленою етикеткою.

Останні новини:  Почему профессионалы выбирают электроинструменты Makita?

Кюмерлінг п’ється як дижестив досить охолодженим – можна вживати вже 5-градусним. Як варіант, напій можна розбавляти льодом.
Ідеально поєднується у складі коктейлів, з кавою або ж солодощами.

Фруктовий

Напій, як можна зрозуміти з назви, виготовляється з фруктів. Завдяки такій основі лікер виходить дуже ароматним і солодкуватим.

Яєчний

В основі цього типу лікеру – жовтки. Смак приємний ванільний. Але найцікавіша у цього напою консистенція, яка є досить густою.

Вершковий

Тут також все просто – вершкові лікери робляться на вершках відповідно. Завдяки такій основі напій відрізняється ніжним смаком. За рахунок різних добавок напій може бути шоколадним, кокосовим, зі смаком тірамісу, Піна Колада і практично будь-якого іншого смаку.




Одним із представників таких напоїв є дуже відомий лікер Canari – виготовлений у Польщі, він став дуже популярним в Україні за рахунок різноманітності лінійки і доступної вартості. Міцність становить 15%. Лікер може стати відмінним складовим коктейлю або ж п’ється у чистому вигляді, а також вигідно доповнить смак кави, морозива або десерту.

Останні новини:  Почему профессионалы выбирают электроинструменты Makita?