Харківщина отримала від іноземних волонтерів машину розмінування Bojena 5 (ВІДЕО)

Сьогодні,   14:03    275

Піротехнічні підрозділи Державної служби з надзвичайних ситуацій у Харківській області отримали нову машину механізованого розмінування Bojena 5 від чеських і словацьких волонтерів.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє ДСНС України.

«До процесу придбання та передачі цієї машини активно долучились громадські організації Чеської Республіки Team 4 Ukraine і Dárek pro Putina, Словацької Республіки — Mier Ukrajine, а також українська громадська організація «Народна самооборона Львівщини», — йдеться у повідомленні.

Останні новини:  Сили оборони за допомогою FPV-дронів зупинили штурм ворога на Донецькому напрямку (ВІДЕО)

Координацію і взаємодію між всіма учасниками забезпечило керівництво та працівники Державного бюро розслідувань.

На церемонії передачі цієї машини були присутні директор Департаменту організації заходів цивільного захисту ДСНС України Віктор Вітовецький та начальник ГУ ДСНС України у Харківській області Артем Астахов.

Астахов подякував всім, хто долучився до передачі цього автомобіля, тому що на сьогодні Харківщина дуже забруднена вибухонебезпечними предметами.

Останні новини:  Чоловік подорожує країною з паралізованою матір'ю на спині (відео)

«Як наші воїни звільняють територію від ворогів, ця машина буде метр за метром знищувати вибухові пристрої, залишені для терору населення України та допоможе наблизити перемогу нашої країни над окупантом», — зазначив він.

У ДСНС нагадали, що з початку збройної агресії Росії піротехнічні підрозділи ДСНС України очистили територію Харківщини площею понад 9738 га та знешкодили 104405 вибухонебезпечних предметів.

Останні новини:  Окупанти зруйнували будинок у Херсоні: жінка самотужки витягала сина з-під завалів (відео)

Фото: ДСНС Харківщини