Батько загиблого на війні письменника з Рівного заспівав пісню на вірш сина (ВІДЕО)

Сьогодні,   15:31    463

П’ять місяців роботи над піснею та запис у студії — такий досвід в батька загиблого на війні письменника Максима «Далі» Кривцова, Олександра Кривцова, вперше.

Чоловік продовжує популяризувати творчість сина та планує наступні кроки для привернення уваги більшої аудиторії.
Про це він розповів журналістам Суспільного.

Зі слів Олександра Кривцова, ідея створення пісні на поезію сина виникла поступово. Чоловік часто перечитував збірку “Вірші з Бійниці”, і одного вечора йому спало на думку, що деякі з них можна ще й покласти на музику. Одні мелодії пісень прийшли уві сні, інші, до прикладу «Зірок подрібнена земля», — з’явились після рефлексії над віршами.

 Читаю Максимову книгу кожного дня, тому знаю багато віршів просто напам’ять. А тут приснилася мелодія. Потім сидів, шліфував її, щоб не забути, — поділився батько письменника.

Наразі опублікували першу пісню, записану в студії звукозапису і доповнену кліпом, якщо не враховувати акапельні композиції. Допомогли йому у реалізації задуму донька Анастасія Худавердян та рівненський музикант Річард Гурич. Згідно з планами Олександра Кривцова, таких відеопроєктів має бути шість.

Останні новини:  Абсолютно новий Kia Sportage без камуфляжу показали в офіційному відео

— Спочатку мені допомагала моя донька, вона порекомендувала конкретного музиканта – Річарда Гурича. Тому що я в цій галузі погано розуміюся, але вона мені дала його контакти, і таким чином я почав співпрацювати з цим музикантом, — розповів Олександр Кривцов.

П’ять місяців запису та зйомок кліпу стали для чоловіка першим досвідом в аудіовізуальному напрямку роботи. Як зізнався пан Олександр, створення пісні далось йому важко, зокрема, через недостатнє володіння вокальними здібностями:

— Так, якби був якийсь виконавець, рівня там, я не знаю, Пономарьова або Rolling Stones — їм простіше, а мені складно, бо я не маю ані музичної освіти, ані того достатнього вокалу, вокальних здібностей. Ось, тому мені це складно, але бажання є.




Олександр Кривцов відкритий до будь-який пропозицій для популяризації творчості сина. Він вірить, що цей проєкт матиме успіх і приверне якомога більше людей до постаті Максима Кривцова.

Останні новини:  Окупанти зруйнували будинок у Херсоні: жінка самотужки витягала сина з-під завалів (відео)

— Буду сподіватися, що будуть ще і інші пісні. Крім того, у будь-яких заходах, якщо запрошують, я не відмовляюсь бувати. Є різні шляхи для привернення уваги до поезії Максима. Я не відмовляюсь від жодного, – зазначає чоловік.

Зокрема, для цього створений Фонд імені Максима Кривцова, засновниками якого є його батьки. За зібрані кошти виготовили мерч з цитатами загиблого поета, прибуток буде передано сім’ї Кривцових.

Також цьогоріч у видавництві “Наш формат” вийде друком друга книга Максима Кривцова “На мінному полі пам’яті. Щоденники, есеї, оповідання”. Її можна замовити у передпродажі.

Останні новини:  Вибори в Грузії супроводжуються бійками та підкиданням бюлетенів (відео)

Що відомо про Максима «Далі» Кривцова
Письменник Максим Кривцов працював у Центрі реабілітації та реадаптації учасників АТО та у Veteran Hub. Вперше на фронт добровольцем потрапив у 2014 році, після початку повномасштабного вторгнення, у лютому 2022-го повернувся до лав ЗСУ.

Поезії Максима друкували у збірках «Книга Love 2.0. Любов і війна», «Там, де вдома: 112 віршів про любов та війну», «Колискова 21-го століття Vol. 1: що тебе заколисує?», а пісні на його вірші виконує гурт Yurcash — «Панівна висота», «Він в ЗСУ, вона в ТрО», «Жовтий скотч», остання стала саундтреком до фільму «Наші котики».

У 2023 році Максим Кривцов видав збірку поезій «Вірші з бійниці» — вона була визнана однією з найкращих українських книжок року, за версією українського PEN.

«Далі» писав на фронті роман, який залишився незакінченим. 7 січня 2024 року стало відомо, що він загинув.