Чому встановлення захисту моторного відсіку може бути небезпечним

Сьогодні,   08:05    351
Чому встановлення захисту моторного відсіку може бути небезпечним

Кожен водій знає, що тривалість експлуатації будь-якого автомобіля залежить від його використання та технічного обслуговування. Саме ці два фактори визначають, як довго автомобіль зможе працювати без необхідності капітального ремонту. Моторист також підкреслив важливість установки захисту моторного відсіку, радячи не поспішати з такою модернізацією автомобіля.

Що ще відомо

Сучасні транспортні засоби із заводу часто виходять із повністю відкритими мотором та картером із трансмісією. Відповідно багато автолюбителів замислюються про те, щоб захистити ці деталі, оскільки будь-яка поїздка бездоріжжям або наїзд на серйозну перешкоду загрожує неприємностями. Зокрема, може бути пошкоджений як двигун, так і деталі КПП. Як відомо, вартість їхнього ремонту буде досить високою.

Останні новини:  Перекупник розповів, які опції підвищують вартість автомобіля при продажу

Відповідно, прагнення встановити захист для цих компонентів виглядає абсолютно обґрунтованим. Кожен вибирає варіант, який відповідає його бюджету. Однак не слід забувати, що для оптимальної роботи двигуна і коробки передач необхідний правильний процес охолодження, який забезпечується не лише циркуляцією охолоджувальної рідини, але й потоком повітря, що проникає в моторний відсік через решітку радіатора та знизу.

Останні новини:  П’ять поширених послуг СТО, від яких водіям рекомендують відмовитися

З цього можна зробити висновок, що встановлений самостійно водієм захист може нашкодити, так як охолодження двигуна і трансмісії йтиме не в тій мірі, як потрібно. Виявиться дана проблема не відразу, а через кілька років. Проте хорошого від цього мало. Захист можна ставити, але з необхідними отворами для вентиляції.


nnews.com.ua