Під Челябінськом відбулись масові заворушення: є затримані

Сьогодні,   11:02    142

Під Челябінськом відбулись масові заворушення: є затримані

Фото: Astra

Росіяни розійшлися містом Коркіно та підпалили кілька будинків та авто

Жителі міста Коркіно звинуватили двох ромів в убивстві жінки-таксиста. Під гарячу руку натовпу трапились інші роми.

Масові заворушення на етнічному грунті відбулися в російському місті Коркіно, за 35 км від Челябінська. Десятки людей були затримані, повідомляє Радіо Свобода.

Заворушення розпочалися після вбивства місцевої жительки, що працювала в таксі. Її тіло з ножовими пораненнями знайшли в автомобілі.

Останні новини:  “Не готовий ні на що інше”: Путін сказав, яких переговорів хоче

Жителі Коркіно, переконані, що винними у злочині є двоє приїжджих ромів, ввечері 24 жовтня зібралися біля будинку, який належить представникам ромської діаспори. Будинок закидали камінням і пляшками з займистою сумішшю.

На місце приїхали працівники спецпідрозділів, які оточили будинок і відтіснили натовп.

Розрізнені групи осіб розійшлися містом та підпалили ще два будинки, а також кілька автомобілів, які, за їхньою версією, належали ромам.

Губернатор регіону Олексій Текслер заявив, що двоє його заступників та підрозділи сил спеціального призначення Росгвардії поїхали у Коркіно.

Останні новини:  У Керченській протоці розбився російський гелікоптер

Місцеве видання 74.ru повідомило, що представники ромської діаспори масово виїжджали до сусіднього міста Єманжелінська. Крім того, 40 осіб, які брали участь у погромах, тепер перебувають в поліцейських відділках. Місцеві жителі також підходили до відділків поліції для підтримки затриманих.

ЗМІ повідомляють і про затримання одного з підозрюваних в убивстві жінки – 17-річного підлітка. В регіональному управлінні Слідчого комітету РФ заявили, що причетність підлітка до злочину ще не підтверджена.

Останні новини:  У Москві загадково помер колишній віцепрезидент концерну ЮКОС


korrespondent.net