Подільсько-Воскресенський міст у Києві має з’єднати правий і лівий береги Дніпра та полегшити трафік у столиці. Відкриття споруди заплановане на початок листопада.

Про перебіг будівництва та проблеми розповів інженер та експерт із транспортного моделювання Дмитро Беспалов в інтерв’ю виданню LIGA, інформує видання «Новини.LIVE».

Подільсько-Воскресенський міст — чи полегшиться життя автомобілістів

Будівництво одного з найважливіших інфраструктурних проєктів столиці, Подільсько-Воскресенського мосту, триває вже понад 20 років. Споруда має з’єднати правий і лівий береги Дніпра та полегшити столичний трафік. Відкриття мосту анонсоване на початок листопада.

Останні новини:  Rheinmetall передав Україні 20 БМП Marder

Інженер та експерт із транспортного моделювання Дмитро Беспалов розповів, чому будівництво триває майже чверть віку. За словами експерта, головна проблема — підключення на лівому і правому березі.

«Подільсько-Воскресенський міст на правому березі мав зійти на землю, пройти по краю Подолу, а потім зайти в схил Дніпра і вийти десь у районі Лук’янівки. Тобто мали побудувати достатньо великий тунель в схилі Дніпра для того, щоб вивезти трафік аж туди. На лівому березі він мав пройти перпендикулярно до всіх основних магістралей лівого берега, які йдуть паралельно Дніпру. Там є кілька цих магістралей, така лінійна структура міста», — розповів інженер.

Останні новини:  ЗСУ отримають 20 додаткових БМП Marder 1A3, які повністю готові до бою

Кожен перетин це фактично нова розв’язка на різних рівнях, кожна з яких, за оцінкою Дмитра Беспалова, коштує приблизно два мільярди гривень.

«Існує побоювання, що міст не буде завантажений на повну: не буде пропускати, як він мав би, під сотню тисяч автомобілів на добу, а буде через обмежену пропускну здатність підходів лише кілька десятків тисяч. Задля цього можна було побудувати маленький, утилітарний, некрасивий міст і зекономити кількасот мільйонів доларів», — резюмує експерт.

Останні новини:  "Make russia small again". У Росії вибухнули гнівом через футболку Зеленського




Нагадаємо, на Подільсько-Воскресенському мосту у Києві вже збудували три станції майбутньої гілки метро, яка з’єднає центр міста з житловим масивом «Вигурівщина-Троєщина».