Експерти назвали три дієвих способи усунути шуму від шипованої гуми в авто

Сьогодні,   12:31    152

Використання шипованої гуми взимку – це ефективний спосіб підвищити безпеку на дорозі, особливо на засніжених та обмерзлих ділянках.

Однак разом з покращенням зчеплення шиповані шини часто створюють підвищений рівень шуму, що може доставляти дискомфорт під час поїздки. Експерти пропонують кілька простих способів зменшити шум.

1. Вибір менш гучних шин

Ще на етапі купівлі шин варто звернути увагу на моделі, які мають асиметричний рисунок протектора. Такі шини не тільки забезпечують гарне зчеплення, а й знижують рівень шуму. Це з тим, що асиметричний малюнок допомагає рівномірно розподіляти навантаження, зменшує вібрації і, відповідно, шум під час руху.

Останні новини:  Автомобіль вилетів майже в перехід станції метро: у Києві сталася серйозна ДТП

2. Регулювання тиску у шинах

Один із найефективніших способів знизити шум від шипів – це регулювання тиску в шинах. Досвідчені водії рекомендують трохи зменшити тиск на 0,2–0,4 атмосфери. Це пом’якшить контакт шипів із дорогою, що значно зменшить рівень шуму. Однак важливо не перестаратися: занадто низький тиск може погіршити керованість автомобіля та збільшити знос покришок.

Останні новини:  В Україні у десятки разів підняли штрафи для водіїв за їзду без прав

3. Коригування кутів установки коліс

Ще один фактор, що впливає на рівень шуму, це неправильні кути установки коліс. Якщо колеса встановлені з порушеннями, контакт покришок з дорогою буде нерівномірним, що може посилити шум. Процедура регулювання кутів сход-розвалу допоможе не лише зменшити шум, а й покращити керованість автомобілем, а також продовжити термін служби шин.

Останні новини:  Названо найпопулярніші авто із дизельними двигунами на українському ринку


u-news.com.ua