Концерн Stellantis змінить керівника

Сьогодні,   13:31    127


Stellantis




Група Stellantis, що складається з 14 брендів, готується до значних змін в управлінні. Генеральний директор Групи Карлос Таварес оголосив про свій відхід на пенсію на початку 2026 року, що стало відповіддю на критику на його адресу. Продажі компанії падають, а ситуація на ринку вимагає негайних змін.

Таварес став першим генеральним директором Stellantis після злиття PSA Group та Fiat Chrysler у 2021 році. Його п’ятирічний контракт спливає на початку 2026 року, і вже розпочався пошук наступника, процес очолює спеціальний комітет під головуванням президента Ferrari Джона Елканна. Хоча Таварес продовжуватиме виконувати свої обов’язки до кінця терміну, вже зараз обговорюються кардинальні зміни у структурі компанії.

Останні новини:  Названо три основні умови для своєчасного переходу на зимові шини

Нещодавно Stellantis оголосив про зміну керівництва у кількох ключових брендах. Давіде Грассо та Жан-Філіп Імпарато залишають свої посади в Maserati та Alfa Romeo, а генеральним директором обох брендів призначено Санто Фічілі.

Таварес також заявив, що до 2026 року кожен з 14 брендів Stellantis повинен буде довести свою економічну спроможність. Це рішення означає, що ресурси, виділені на 10-річний розвиток брендів, вичерпаються набагато швидше, ніж планувалося.

Останні новини:  Представлений новий люксовий кросовер Geely Coolray L

На фоні цих змін Таварес продовжує вказувати на проблеми усередині компанії. Він пов’язує зниження продажів Maserati з неефективним маркетингом і висловлює стурбованість з приводу якості виробництва моделей Ram, що тільки посилює кризу. Stellantis визнала наявність стоку нерозпроданих автомобілів та зараз працює над скороченням запасів.

Майбутня відставка Тавареса створить нові виклики для його наступника, який зіткнеться з необхідністю визначити, які 14 брендів залишаться, а які продадуть або просто закриють. На сьогодні Stellantis управляє 14 марками – Abarth, Alfa Romeo, Chrysler, Citroen, Dodge, DS, Fiat, Jeep, Lancia, Maserati, Opel, Peugeot, Ram та Vauxhall, а також часткою в китайській Leapmotor.

Останні новини:  Цифра дня: стало відомо, скільки електромобілів продали у світі за вересень


avtomir.ua