Польща буде просити таємні додатки Плану перемоги у Києва

Сьогодні,   16:15    113

Польща буде просити таємні додатки Плану перемоги у Києва

Фото: Тimesnownews.com

Заступник міністра закордонних справ Польщі Владислав Теофіл Бартошевський

План Перемоги складається з п’яти основних пунктів і трьох таємних додатків. Одним із важливих елементів плану є пропозиція швидкого запрошення України до НАТО.

Варшава хоче ознайомитись із непублічними додатками до Плану перемоги України, який нешодавно презетував президент України Володимир Зеленський. Про це у понеділок, 21 жовтня, заявив заступник міністра закордонних справ Польщі Владислав Теофіл Бартошевський в інтерв’ю РАР.

Останні новини:  КНДР вирішила відправити в Україну 12 тисяч солдатів, – розвідка Південної Кореї

Він нагадав слова Зеленського, який заявив, що «таємні додатки до Плану перемоги показали лиш тим країнам, які зараз допомагають Україні в оборонній сфері».

Бартошевський сказав, що його здивувало таке трактування українського лідера. Він зазначив, що Польща в особливий спосіб допомогла Україні на початку повномасштабного вторгнення Росії, адже «коли Німеччина говорила про висилання шоломів, Польща надала 320 танків».

«У звʼязку з цим, безумовно, наш внесок був значним, особливо на самому початку, коли це було найбільш потрібно», —  підкреслив Бартошевський.

Останні новини:  Президент Бразилії не поїде до Росії на саміт БРІКС

На думку заступника міністра, Польща, «безумовно повинна мати доступ до такого типу документів». Він також сказав, що не бачить можливості відбудови України без участі Польщі.

«Ми говоритимемо про це, МЗС Польщі обов’язково говоритиме про це з українською стороною, оскільки ми підтримуємо постійний контакт», — додав заступник глави МЗС Польщі.

Президент України Володимир Зеленський публічно представив План перемоги. Він складається з кількох пунктів: перший — геополітичний, який полягає в негайному запрошенні України в НАТО, наступні два — військові, четвертий — економічний і п’ятий — безпековий. Перші чотири призначені на час війни, щоб її завершити, а п’ятий — на післявоєнний період. За словами Зеленського, якщо План вдасться реалізувати, то війну можна буде завершити не пізніше ніж наступного — 2025 року.

Останні новини:  Китайська міжконтинентальна балістична ракета DF-31AG запущена з острова Хайнань


korrespondent.net