Метод називається «5 речей на день». Він не вимагає багато часу й свідомих зусиль, адже дуже швидко стає звичкою, пише Livingetc.

Як працює метод п’яти речей

Завдання прибрати безлад – нудне і часто складне. Виграють лише ті, хто використовує лайфхаки та різні методи, щоб полегшити це завдання.

Останні новини:  Названо 5 маловідомих секретів, які допоможуть стати багатим

Рівень гуру – це мінімальне прибирання як щоденна звичка. Тобто, коли господарі беруться за це, навіть не замислюючись. А досягти такого рівня допомагає метод п’яти речей на день.

Просто виберіть протягом дня п’ять предметів, які лежать деінде, і знайдіть для них «дім». Це може бути і більше речей або ж менше – виберіть число, яке вам подобається, – пояснює професійна організаторка з Британії Джейн Лі.

Цей лайфхак ідеально підходить для тих, хто має напружений графік. Адже прибрати 5 речей можна під час приготування вечері чи навіть перерви на каву.

Останні новини:  Як відрізнити якісну оливкову олію від фальсифікату: корисні поради

Безлад, як правило, породжує безлад, а цей метод допомагає запобігти його повторному накопиченню. Усі купи поступово та чарівним чином випаруються,
– додає Джейн.

Організаторка радить поєднувати метод 5 речей з правилом 5 секунд. Перш ніж придбати річ, треба замислитися, коли ви востаннє її використовували. Якщо не пригадаєте за 5 секунд, то її треба позбутися.

Останні новини:  Чому в наші дні так багато чоловіків чекає прояви ініціативи від жінки

Як часто це робити

Визначеної періодичності немає, бо метод пристосовують до особистих потреб.

Ви можете робити це протягом місяця або лише в дні, коли є нагода. Метод у будь-якому випадку змінить ваше негативне ставлення до прибирання.