Porsche 911 GT3 отримав рестайлінг без додаткової потужності

Вчора,   21:31    238
Німецький бренд Porsche презентував оновлений 911 GT3, який отримав нове суперсидіння та значне підвищення ціни.

Porsche 911 Turbo щойно відзначив своє 50-річчя, але ще один бестселер бренду також святкує великий ювілей цього року. 911 GT3 виповнюється 25 років. Лише у 1999 році на ринок вийшов 996 GT3, а через чверть століття компанія з Цуффенхаузена випускає восьме покоління. Зустрічайте 992.2 GT3. 

Шанувальники зазвичай сприймають рестайлінг як нове покоління. Тому що зазвичай там з’являється неймовірна кількість нового. На перший погляд, з нинішнім фейсліфтингом це не так.

Porsche 911 GT3 Touring 2025 року

Крім усього іншого, вперше в історії 911 GT3 не спостерігається підвищення потужності після оновлення продукту. Але нехай це не вводить вас в оману, адже, звичайно, Андреас Прейнінгер, беззаперечний володар моделей GT, і його команда знову були неймовірно працьовитими.  

Німецьке видання Motor1 проаналізувало, що нового з’явилось у 992.2 GT3. 

Двигун 

Porsche 911 GT3 Touring 2025 року

Не дивно, що атмосферний 4,0-літровий оппозитний двигун залишився тим самим. Однак незвичайним є те, що хоча потужність 510 к.с. не змінилась, крутний момент впав від 450 Нм на 20 Нм менше. Напевно можна здогадатися, чому це так: звичайно, правила щодо викидів стають дедалі жорсткішими. Той факт, що продуктивність може бути майже постійною, є не чим іншим, як подвигом. 




Тепер силова установка оснащена двома фільтрами частинок і чотирма каталітичними нейтралізаторами. За словами Porsche, вони все ж змогли досягти «емоційного звукового ландшафту». Інновації в двигуні на 9000 об/хв включають перероблені головки циліндрів і гостріші розподільні вали від 911 GT3 RS, які покликані забезпечити ще більш динамічний розвиток потужності у верхньому діапазоні швидкостей. Крім того, використовуються індивідуальні дросельні заслінки з оптимізованою витратою та оптимізовані охолоджувачі мастила. 

Останні новини:  Kia побудувала електромобіль з «механікою»

Porsche 911 GT3 Touring 2025 року

Оптимальне співвідношення потужності до ваги становить 2,8 кг/к.с. Крім того, і 7-ступінчаста PDK, і 6-ступінчаста механічна коробка передач мають осьове передаточне число, яке на вісім відсотків коротше, ніж у їх попередника. 

Оновлений 911 GT3 розганяється до 100 км/год за 3,4 секунди з PDK і досягає максимальної швидкості 311 км/год. З ручним перемиканням це 3,9 секунди і 313 км/год. Час кола на “Нордшляйфе”, безумовно, незабаром з’явиться. Поточний GT3 подолав 20,8 кілометрів за 6:59 хвилин. 

Легка конструкція 

Porsche 911 GT3 Weissach 2025 року

Головною новиною для 992 GT3 на початку 2021 року стало перше використання передньої осі з подвійними важелями, що знову помітно покращило кермування. Відтоді також були включені продовжні важелі аеродинамічної форми з краплеподібним профілем, які оптимізували притискну силу в колісній арці та охолодження гальм на високих швидкостях. 

Для гарантування збереження вихідного балансу між передньою та задньою осями навіть під час гальмування на високих швидкостях, анти-пірнання (Antidive) тепер зменшено. Для цього передній кульовий шарнір нижнього поздовжнього важеля переміщується вниз, як у поточному GT3 RS. 

Porsche 911 GT3 Weissach 2025 року

Інженери також хочуть покращити зчеплення з мокрою дорогою стандартних спортивних шин (255/35 ZR20 спереду, 315/30 ZR21 ззаду). Трекові шини з дозволом виїзду на звичайні дороги знову доступні як опція. Крім того, інженери відкоригували налаштування амортизаторів, а також знову попрацювали над кермовим управлінням. 

Porsche грає на темі полегшеної конструкції з рестайлінгом 911 GT3, серед іншого, з новими алюмінієвими колісними дисками сріблястого кольору, які загалом економлять 1,5 кілограма. Кожен, хто замовляє пакет Weissach або полегшений пакет, може, якщо витратить ще більше грошей, отримати магнієві диски, які зменшують вагу на дев’ять кілограмів. Нова легка літій-іонна батарея ємністю 40 А-год робить автомобіль легшим на додаткові чотири кілограми. За даними виробника, у найлегшій конфігурації новий 911 GT3 важить 1420 кілограмів. 

Останні новини:  Відео дня: найшвидші електромобілі сучасності Lucid Air Sapphire та Tesla Model S Plaid зійшлися у батлі

Екстер’єр/Інтер’єр 

Porsche 911 GT3 Weissach 2025 року

Зовні оновлений 911 GT3 можна впізнати по змінених передній і задній частинах. Новий контур переднього дифузора, змінена форма передньої губи та модифіковані плавники на днищі забезпечують збільшення притискної сили та покращений потік повітря.  

Основні фари нового дизайну Matrix LED опціонально доступні з білим акцентним кільцем. Нові ліхтарі поєднують у собі всі функції освітлення 911, тому додаткові ліхтарі на передньому бампері стають зайвими. Ззаду дифузор, повітрозабірники та кришка багажника були перероблені. Заднє крило 911 GT3 отримує нові кутові бічні пластини. 

Porsche 911 GT3 Weissach 2025 року

Найцікавішою особливістю інтер’єру є нове легке спортивне ковшеподібне сидіння зі складною спинкою та корпусом сидіння з вуглепластику, яке доступно за доплату. Крісло оснащується грудною подушкою безпеки, електричним регулюванням висоти та ручним поздовжнім регулюванням. 

Porsche 911 GT3 Weissach 2025 року

В якості опції доступний триступеневий підігрів сидінь. Частина набивки підголівника можна зняти – це добре, якщо ви носите шолом. 

Решта салону базується на нещодавно оновленому 911 Carrera, за винятком того, що нова кнопка запуску, на щастя, не встигла потрапити в GT3. Так званий «екран треку» зводить цифрові дисплеї ліворуч і праворуч від тахометра до даних про шини, мастило, воду та пальне. Він також відображає індикатор перемикання передач. При бажанні дисплей тахометра можна повернути так, щоб позначка 9000 була на позначці 12 годин. 

GT3 з пакетом Touring 

Porsche 911 GT3 Touring 2025 року

Чудово для всіх, хто ненавидить заднє крило: популярний пакет Touring тепер доступний одразу після запуску на ринку. І в майбутньому його буде ще легше розпізнати.  

Останні новини:  Автомобілі BMW отримають концептуальний стиль Neue Klasse

Porsche 911 GT3 Touring 2025 року

Якщо відсутнього крила недостатньо, тепер на решітці кришки багажника є напис «911 GT3 touring». Розсувний задній спойлер із закрилками Герні та адаптований дизайн плавників на днищі забезпечують аеродинамічний баланс. Заднє сидіння, яке доступне вперше, ще більше вирізняє Touring з точки зору щоденної придатності. 

Нові пакети обладнання 

Porsche 911 GT3 Weissach 2025 року

Пакет Weissach, який ще більше підвищує продуктивність і атмосферу на гоночних трасах, святкує чергову прем’єру в світі GT3. 

Стабілізатор, з’єднувальні тяги та опорне поле на задній осі виготовлені з вуглепластику, а також дах, бічні пластини заднього крила, верхня оболонка зовнішнього дзеркала, трикутник дзеркала та пневмолопаті в передній частині. В салоні також більше шкіри та Race-Tex. В якості опції доступні каркас безпеки з вуглепластику та вищезгадані ковані магнієві диски. 

Porsche 911 GT3 Touring 2025 року

Porsche пропонує пакет полегшеної конструкції для 911 GT3 Touring. Тут дах, пофарбований у колір автомобіля, а також стабілізатор, зчіпні тяги та опорне поле на задній осі виготовлені з вуглепластику. Магнієві диски та легкі дверні панелі також є частиною пакету. Кожен, хто замовляє механічну коробку, також може насолоджуватися вкороченим важелем коробки передач від 911 S/T.  

Пакет Clubsport доступний для 911 GT3 із заднім антикрилом без додаткової плати. Він включає сталевий каркас безпеки на болтах у задній частині, 6-точкові ремені безпеки для водія та ручний вогнегасник. 

Ціни 

Porsche 911 GT3 2025 року

Новий Porsche 911 GT3 і новий Porsche 911 GT3 з пакетом Touring можна буде замовити з кінця року за ціною від 209 000 євро. Порівняно з попередником це різке зростання ціни на 15 600 євро. Пакет Weissach коштує 18 076 євро, полегшений пакет доступний за 33 867 євро. 


motorcar.com.ua