Біля берегів Британії знайшли дивну прозору медузу

Сьогодні,   01:30    109

За інформацією видання, медузу знайшли у широті, де вона практично не зустрічається. Водночас екологи стверджують – можливою причиною є глобальне потепління.

43-річна фотографиня Нікі Бенфілд досліджувала пляж на архіпелазі Сіллі (та несподівано виявила медузу. Однак її здивувало не факт присутності медузи в цих широтах, а те, що всередині неї все ще була піймана нею здобич, пише видання Daily Mail.

Останні новини:  На Хортиці знайшли стародавні татарські та європейські монети

Жінка зізналася, що нічого раніше не бачила в житті та додала, що «це завжди захоплююче бачити» такі рідкісні явища.

Місце, де виявлено дивну медузу Fullscreen
Місце, де виявлено дивну медузу

«Це стає ще більш інтригуючим і цікавим завдяки прозорості медузи. Не так багато випадків, коли можна побачити здобич істоти в шлунку хижака!ʼ — сказала Ніккі.




Журналісти пишуть, що вид медузи, яку зафотографувала жінка, називається рожево-біла жаляча медуза (Pelagia noctiluca). Вона практично ніколи не зустрічається у широтах, де її виявила Нікі Бенфілд.

Останні новини:  НАТО готує арктичний космічний план, щоб протистояти Путіну

Опитані екологи та фахівці кажуть, що ймовірною причиною потрапляння цієї медузи, яка частіше зустрічається у Середземному морі, є зростання загальної температури води поблизу берегів Британських островів. Протягом тривалого часу тут почали частіше знаходити медуз та риб, які ніколи не були відзначені у цих широтах.

Враховуючи тенденцію до зростання кількості цих та інших медуз, ЗМІ нагадують вкотре бути обережними з цими тваринами та пам’ятати, що їхні щупальця можуть бути отруйними та небезпечними для життя людей.

Останні новини:  SpaceX заборонили нарощувати запуски ракет Falcon 9