Консервовані овочі можуть бути і шкідливими, і корисними

Вчора,   16:31    261


Лікар: іноді консервовані овочі є не менш корисними для здоров’я, ніж свіжі.

Медик нагадала в інтерв’ю, що продукти домашньої консервації не повинні бути присутніми у щоденному раціоні. У такій їжі надто багато компонентів, що негативно впливають на судини, слизову оболонку травного тракту і на роботу травлення.

«Через високий вміст у складі домашніх заготовок солі, оцту, цукру та спецій надмірне споживання консервованих овочів шкідливе для здоров’я», – поінформувала лікар.

Останні новини:  Фахівці розповіли про небезпеку знежиреного сиру

Експерт уточнила, що надлишок солі веде до затримки води, набряків, збільшеного навантаження на нирки. Нирки, наголосила лікар, можуть особливо серйозно постраждати через часту появу заготовок і солінь на столі. Вживаючи багато консервів, нехай навіть овочевих, людина ризикує порушенням обмінних процесів, через який у нирках осідатимуть солі, що проводяться, провокуючи появу сечокам’яної хвороби.

Останні новини:  Прості вправи і правила, які допоможуть спині і поставі

Крім того, пристрасть до консервованих овочів сприяє розвитку гіпертонічної хвороби, оскільки велика кількість солі в них погіршує якість судинної тканини, порушує нормальне функціонування судин.

“Маринади з оцтом або лимонною кислотою в консервованих продуктах призводять до загострення проблем із травленням”, – додала медик.

У той же час консервовані овочі можуть бути корисними. Лікар розповіла, що цей спосіб приготування дозволяє збільшити в овочах вміст антиоксидантної речовини лікопін.

Останні новини:  Як помітити насувається тромбоз мозку

«Консервовані помідори корисніші, ніж свіжі – у них більше лікопіну, який допомагає відновити судини та артерії, пошкоджені через серцево-судинні захворювання, розщеплює жири, збільшує життя клітин кісткової тканини та перешкоджає розвитку онкологічних захворювань».


novosti24.kyiv.ua