Печиво на сметані просте нашвидкуруч

Сьогодні,   08:31    187


Швидке та просте печиво родом із дитинства. Просто не відірватись! Готуються це печиво буквально за лічені хвилини, а смак не опишеш словами. Це той самий смак безтурботного дитинства та затишних домашніх чаювань теплими літніми вечорами.

Інгредієнти:

  • Сметана 10% – 1 склянка (200 мл.)
  • Цукор – 70 гр.
  • Пшеничне борошно – 2.5 склянки
  • Сода харчова – 0.5 чайн. ложки

Приготування:

Сметану додайте в глибоку миску. Туди ж всипте весь цукор. Чим жирніша і густіша буде сметана, тим смачніше вийде печиво. Але в цьому випадку регулювати кількість борошна доведеться в менший бік – це точно.

Останні новини:  Дріжджове тісто не піднімається: що робити

Сметану з цукром збийте за допомогою міксера до хвилини до утворення легких бульбашок.

Додайте харчову соду. Весь об’єм пшеничного борошна вищого ґатунку розділіть приблизно на дві частини і просійте в тісто першу половину.

Замішайте тісто та перевірте консистенцію. Якщо воно рідке і сильно липне,  значить, додаємо борошно ще.

Останні новини:  Навіщо досвідчені господині обсмажують макарони перед приготуванням: ви здивуєтеся

Знову замішуємо тісто та оцінюємо його структуру ще раз. Як тільки тісто перестало липнути до рук, тісто готове.

Розкотіть тісто у коло висотою п’ять міліметрів. І видавіть печиво спеціальними формами або звичайною склянкою. Розкачувати тісто краще на силіконовому килимку для випічки, щоб печиво легше знімалося. Або можна змастити робочу поверхню невеликою кількістю олії.

Останні новини:  Як приготувати йогуртову заправку з руколою для молодої картоплі

Заготовки викладайте на деко з низькими бортами, застелене пергаментним пергаментним папером. Випікайте печиво в заздалегідь розігрітій до 180 градусів духовці протягом десяти-дванадцяти хвилин. Час випікання може відрізнятися, орієнтуйтесь на духовку.

Це печиво важливо не перетримати в духовці. Нехай краще воно буде бліденьким, але зате пружно-м’яким усередині, ніж стане рум’яним, але твердим, як сухар. А станеться це досить швидко, якщо не стежити за приготуванням печива.

Смачного!


useti.org.ua