Mercedes-Benz вивів на тести електричні мінівени наступного покоління

Вчора,   13:00    290


Mercedes-Benz вивів на тести електричні мінівени наступного покоління




Підрозділ Mercedes-Benz Vans готується перейти до наступного етапу електрифікації. Як наслідок – початок випробувань прототипів електровенів на новій платформі VAN. EA (Mercedes Benz Van Electric Architecture).

Як заявляють у компанії, модульна архітектура дозволить сильніше розвести комерційні та пасажирські вени, причому, як і у випадку з актуальним V-Class, варіанти для приватників випускатимуть у кількох різновидах – від сімейних «автобусів» до VIP-шатлів.

Останні новини:  Невдовзі може зникнути легендарна американська автомобільна марка

На призначення «візка» вказуватиме остання літера в її назві: VAN. EA-C чи VAN. EA-P. Спільним у них буде тільки передній модуль, тоді як центральний дозволить варіювати довжину автомобіля, а задній – додавати або прибирати другий електромотор. До старту продажів, який заплановано на 2026 рік, венам обіцяють комплекс допоміжної електроніки SAE Level 2, а до кінця десятиліття з’явиться й повноцінний автопілот SAE Level 4.

Останні новини:  У мережі показали позашляховик Toyota Corolla з великим багажником

У машин буде передній або повний привід, мультимедіа останнього покоління, 800-вольтова батарея та бортовий зарядник змінного струму потужністю 22 кВт. Окремі компоненти електромобілів – шасі, силову установку, батарею та високовольтну електроніку – німці протестували на початку червня. Тепер, за їхніми словами, вони мають оцінити роботу всіх компонентів у зборі, а наступної зими у Швеції відбудеться так звана холодна частина випробувань.

Останні новини:  Готуйтеся до частих ремонтів: механіки розповіли про небезпеку занадто спокійної їзди на авто


avtomir.ua