Експерти пояснили, як правильно підготувати авто до зимового сезону

Сьогодні,   16:31    185


Фахівці поділилися переліком важливих деталей і вузлів, які необхідно перевірити перед зимовим сезоном, спираючись на статистику звернень до сервісних центрів.

Деталі

Аналітики вказують, що взимку попит на заміну та зарядку акумуляторів зростає у 20 разів у порівнянні з літом. Для продовження терміну служби акумулятора експерти рекомендують перевіряти його заряд кожні 10 тис. км, але не рідше одного разу на рік, особливо перед зимою. Це пов’язано з тим, що рідкий електроліт у свинцево-кислотних акумуляторах втрачає густину при розряді, що знижує температуру його замерзання. Уникнути розряду допоможуть рекомендації: не слухати музику і не заряджати гаджети при вимкненому двигуні, а також уникати коротких поїздок. Для відновлення заряду після запуску двигуна потрібно проїхати щонайменше 20 км. Якщо акумулятор постійно недозаряджати, це може призвести до замерзання електроліту та пошкодження пластин.

Останні новини:  Автогаз в Україні продовжує дорожчати

Також важливо заздалегідь залити зимову рідину для омивача скла та змастити личинки замків, щоб уникнути їх замерзання і корозії. Силіконове мастило є найкращим варіантом для захисту замкових механізмів.

Автомобілістам рекомендується оглянути автомобіль на підйомнику для виявлення протікань або запотівань рідин, які можуть призвести до серйозних поломок. Особливу увагу варто приділити дизельним авто – заміна паливного фільтра допоможе уникнути перевантаження паливного насоса через загусле зимове дизпаливо.

Останні новини:  Від 36 000 євро: на ринки Європи вийшов електричний кросовер Lynk & Co 02

За даними ДІБДР, у перші два тижні після заморозків кількість ДТП зростає вдвічі. Це збільшує попит на кузовний ремонт, який зростає на 10% у листопаді порівняно з жовтнем. Основна причина – несвоєчасна зміна літньої гуми на зимову. Сильне зношування протектора також є фактором ризику. Згідно з ПДР, залишкова глибина протектора зимових шин повинна бути не меншою за 4 мм, але деякі виробники рекомендують заміну при 6 мм для певних типів шин. Недотримання цих норм підвищує ризик аварій, особливо на ожеледиці та засніжених дорогах.

Останні новини:  Від 42 350 євро: “заряджені” MINI Cooper та Aceman JCW отримали найпотужніший електромотор


nnews.com.ua