Alpine представила суперкар із водневим двигуном V6

Сьогодні,   18:33    194

Автоспортивна марка Alpine презентувала концепт Alpenglow Hy6, який використовує 3,5-літровий двигун з подвійним турбонаддувом.

В той час як Група Renault вирішила закрити свою програму з виробництва двигунів Формули 1, автоспортивний підрозділ Alpine все ще шукає можливості для майбутнього розвитку. 

Так само, як Toyota, Alpine вважає, що двигун внутрішнього згоряння можна врятувати, змусивши його працювати на водні. У той час як японський автовиробник експериментував з гарячими хетчбеками GR Yaris та GR Corolla на основі трициліндрових двигунів, підрозділ Renault почав роботу з чотирициліндрового агрегату. Тепер марка демонструє концепт суперкара з ще більшим V6. 

Останні новини:  Які електромобілі купують українці: ТОП-5 нових і б/в моделей просто зараз

Новий концепт 

Alpine Alpenglow Hy6

Alpenglow Hy6 — це еволюція Alpenglow Hy4, яку з’явився кілька місяців тому. Попередній автомобіль був ходовим прототипом Alpenglow 2022 року. Попередній 2,0-літровий двигун з турбонаддувом і потужністю 340 кінських сил поступився місцем 3,5-літровому V6 з парою турбодвигунів. Він видає 730 к.с. і 770 Нм, що передаються на задню вісь. 

Шестициліндровий двигун був розроблений для роботи на водні та підключений до секвинтальної трансмісії. V6 обертається до 9000 об/хв і живиться воднем, що зберігається в трьох баках. Два змонтовані в боковинах, а третій розташований за кабіною. Усі три баки розміщені у вентильованих відсіках, і з міркувань безпеки їх нічого не пов’язує із салоном. 

Alpine Alpenglow Hy6

Розробка абсолютно нового V6 тривала два роки. Він використовує алюмінієвий блок із сухим картером і видає 211 к.с./л. Розташований посередині двигун внутрішнього згоряння розміщений у карбоновому шасі LMP3 і дозволяє суперкару розвивати швидкість понад 330 км/год з нульовими викидами. У задні ліхтарі вбудована вихлопна система Inconel, але її роль полягає у випуску водяної пари. 




Alpine підтвердила плани запустити суперкар у виробництво, але неясно, чи буде він мати двигун внутрішнього згоряння, що працює на водневому паливі, чи повністю електричну трансмісію.  

Останні новини:  З технологіями Формули-1: Alpine представила новий гіперкар на водні

Alpine Alpenglow Hy6

Концепт Alpine Alpenglow Hy6 з’явиться на Паризькому автосалоні 2024 року разом із електричним хот-хетчем A290 як потужну версію нового Renault 5. Крім того, представлений концепт A390 має перетворитись на серійну модель компанії й стане першим кросовером бренду.  


motorcar.com.ua