Голова Китайської Народної Республіки Сі Цзіньпін заявив, що співпраця між Китаєм та Сполученими Штатами може сприяти взаємному розвитку обох країн, а не створювати перепони.

Про це повідомляє Reuters.


“Китай готовий бути партнером і другом для США. Це принесе користь не лише обом країнам, а й усьому світу”, ‒ зазначив Сі Цзіньпін у своєму листі, який він зачитав під час щорічної церемонії вручення нагород Національного комітету з американо-китайських відносин.

Останні новини:  Китай лютує: як Росія та КНДР зуміли вибісити Пекін

За словами китайського лідера, відносини між Китаєм і США є одними з найважливіших двосторонніх у світі та значно впливають на майбутнє всього людства. Однак, попри цей потенціал для співпраці, існують значні розбіжності між країнами.

Останні новини:  У Москві пообіцяли захищати Північну Корею

Зокрема, суперечки стосуються питань національної безпеки, торгових відносин, а також дій Китаю в Південно-Китайському морі й зростання військової активності навколо Тайваню. За останній рік торгівельні конфлікти загострилися, особливо у сферах, пов’язаних з обмеженнями на електромобілі та виробництво сучасних напівпровідників. Керівна Комуністична партія Китаю вважає Тайвань своєю територією. Пекін пообіцяв отримати контроль над островом, не виключивши можливість застосування сили, якщо це буде необхідно. Натомість Вашингтон підтримує тісні, але неофіційні відносини з Тайбеєм і за законом зобов’язаний постачати острову зброю для самооборони.

Останні новини:  Адміністрація США віддана підтримці України й Ізраїлю - Пентагон





expert.in.ua