Неочевидна користь зеленого чаю та кому все-таки не варто ним зловживати

Сьогодні,   11:02    132

Рекомендації дієтологів.

Ізраїльські лікарі засмутили любителів зеленого чаю, розповівши, що в ньому містяться токсичні речовини, які негативно впливають на печінку. Про те, чи варто відмовлятися від цього напою, розповіли дієтологи, інформує Ukr.Media.

За словами фахівців, зелений чай важливо пити в міру, тоді він принесе користь, а не шкоду.

Наскільки відомо, зелений чай — це дуже корисний напій. У ньому містяться флавоноїди, поліфеноли, зокрема епігалокатехіни. Вони мають протизапальні властивості, уповільнюють процеси старіння і входять до багатьох оздоровчих і лікувальних зборів. Сумнівно, що зелений чай шкідливий. Найкраще пити дві-три чашки на день, але це не означає, що більше не можна. Просто потрібно залишити місце для інших напоїв, пояснили дієтологи.

Останні новини:  Як зробити харчування здоровим: 9 продуктів, які дають організму до 10 г білка

Лікарі додали, що пакетований зелений чай не відрізняється від листового за якістю. Головне — купувати чай від перевірених виробників.

Пакетований чай — це просто дрібно порубаний чай. Це зроблено для того, щоб напій швидше заварювався. Пакетований чай легше фальсифікувати, ніж листовий. Краще бачити те, що ти п’єш, тому варто обирати хороший ваговий чай у якісного виробника. Однак листовий і пакетований чай рідко відрізняються за якістю один від одного.

Відповідаючи на запитання, кому зелений чай може завдати шкоди, медики зазначили хворих на безсоння. У вечірній час краще віддати перевагу іншому напою.

Останні новини:  Організм може попереджати про близькість ішемічного інсульту: 4 ознаки

Чай відрізняється тим, що там кофеїну менше, ніж у каві, і він повільніше всмоктується. Відповідно, менше впливає на збудливість, здатність і нездатність заснути. Найчастіше люди на ніч воліють пити чай, щоб не порушувати сон. Однак краще перед сном віддавати перевагу молочним напоям або ягідним морсам.


news-xl.net