Як очистити духовку без використання хімічних засобів: інструкція

Сьогодні,   19:00    132

Не відкладайте прибирання духовки на потім, адже бруд та жир можуть продовжити та ускладнити цей процес. Але не впадайте у відчай. Є простий та ефективний спосіб, який допоможе легко очистити духовку.

Для цього способу знадобляться лише кілька інгредієнтів, у тому числі алюмінієва фольга, вода, оцет та сода.

Що потрібно робити:

Крок 1: Підготуйте духовку. Перед початком прибирання переконайтеся, що духовка вимкнена та охолола. Вийміть лист, решітки та інші аксесуари з духовки. Їх можна очистити за допомогою фольги чи іншими методами.

Останні новини:  Як зробити обʼємну зачіску з крабиком: розповідає фешнблогерка

Крок 2: Зробіть розчин із води та оцту. Закип’ятіть літр води. Додайте|добавляйте| півсклянки оцту і добре перемішайте. Цей розчин допоможе розм’якшити жири та бруд на стінках духовки.

Крок 3: Промочіть фольгу в розчині. Зірвіть листи фольги розміром з долоню і зробіть з них. Опустіть кожну кульку в гарячий розчин з води та оцту, видавіть надлишок рідини і прикріпіть до стінок, дверцят і дна духовки. Залишіть фольгу на 30-40 хвилин.

Крок 4: Посипте содою поверхні духовки. Зніміть фольгу і посипте содою місця, де залишився бруд або жир. Сода реагуватиме з оцтом, утворюючи піну, яка допоможе знищити забруднення.

Останні новини:  Як підготувати собаку до прогулянок у прохолодну пору року

Крок 5: Протріть духовку вологою ганчіркою. Зачекайте 10-15 хвилин, доки сода зробить свою роботу. Потім протріть всі поверхні духовки вологою ганчіркою або губкою, змиваючи залишки соди, оцту та бруду. При необхідності повторіть процес, доки духовка не стане чистою та блискучою.