Археологи з’ясували, як єгиптяни переміщували каміння для пірамід

Вчора,   22:30    706

Група археологів відкрила одну з найдавніших таємниць світу. Вона з’ясувала, як стародавні єгиптяни переміщували пустелею величезні кам’яні плити для пірамід.

Як пише LADbible, велика єгипетська піраміда складається з більш ніж 2,3 мільйонів блоків вапняку і граніту. Кожен з них важить близько 2 тонн. І тепер вчені вважають, що стародавня цивілізація використовувала притоку Нілу, щоб допомогти робочим перевезти величезні камені до пустелі.

Останні новини:  Життя на Венері може використовувати замість води сірчану кислоту

Щоб довести свою теорію, група дослідників почала з тестування п’яти скам’янілів зразків грунту з заплави Гізи. Лабораторія у Франції проаналізувала їх на наявність пилку й рослинності, які зазвичай зустрічаються навколо Нілу, що могло б довести, що тут колись існував стародавній водний шлях.

Щоб взяти зразки, археологи копали на глибину до 9 метрів, щоб зафіксувати тисячі років історії Єгипту. І їм вдалося підтвердити існування гілки Нілу Хуфу, яка й несла кам’яні плити до місця будівництва. Потім вона пересохла 600 року до нашої ери.

Як сказала екологічна географиня Хадер Шейша, без цієї притоки побудувати піраміду було б неможливо. А на відкриття надихнув шматок папірусу, який був знайдений у Червоному морі. Фрагмент пергаменту розповідає про те, як один чиновник мав транспортувати вапняк вгору Нілом на будівельний майданчик у Гізі.

Останні новини:  Вчені виявили скам’янілу шкіру невідомої істоти