Популярний Kia Pride перетворився на електричний рестомод

Сьогодні,   11:31    215
Відновлений електричний Kia Pride тепер може розігнатись до 100 км/год приблизно за 8,0 секунд.


  • Хетчбек Kia Pride LX 1993 року випуску перетворили на електромобіль. 
  • Автомобіль зберіг оригінальну п’ятиступінчасту механічну коробку передач. 
  • Потужність рестомода збільшилась на 78 відсотків.

У 2024 році Kia виповнюється 80 років, і автовиробник святкує це, дещо модернізувавши своє минуле. Підрозділ Kia у Британії підготував особливий подарунок, витягнувши Pride LX 1993 року зі своєї колекції спадщини, вирвавши 1,3-літровий бензиновий двигун і встановивши електромотор і дві батареї, зберігши оригінальну п’ятиступінчасту механічну коробку передач хетчбека. 

Kia Pride EV Restomod

Дозволений для дорожнього руху електромобіль оснащений двома акумуляторними батареями ємністю 10 кіловат-годин. Одна розташована під капотом, а інша – під задньою вантажною зоною, додаючи приблизно 20 кг, покращуючи розподіл ваги. Єдиний електродвигун приводить в рух передні колеса через п’ятиступінчасту коробку передач, яку Electrogenic переробив за допомогою нового високоефективного зчеплення, щоб забезпечити збільшену потужність. 

Останні новини:  Попрощайтеся з гальмівними дисками: чим небезпечна агресивна їзда по калюжах

Kia Pride EV Restomod

Електрифікований Pride має три режими: Eco, Sport і Auto. Eco максимально збільшує запас ходу, пропонуючи до 190 км. Kia розробила його, щоб імітувати ходові характеристики оригінального бензинового Pride, обмеживши потужність до 60 кінських сил. Він може розганятися до 100 км на годину приблизно за 11,8 секунди. 




Kia Pride EV Restomod

Sport розкриває всю потужність Pride — 107 к.с. Це на 77,7 відсотка більше кінських сил і на 99,2 відсотка більше крутного моменту, ніж 1,3-літровий чотирициліндровий двигун Pride, який виробляв лише 60 к.с. Електрична трансмісія допомагає маленькому хетчу розганятися до 100 км/год приблизно за 8,0 секунд. 

Останні новини:  Audi зіткнулася з ризиком займання своїх електрокарів у США

Kia Pride EV Restomod

Режим Auto перетворює Pride на більш звичайний електромобіль із сильнішою реакцією на рекуперативне гальмування. Режим обмежує вихідну потужність до 75 відсотків від загальної, водночас обмежуючи максимальну швидкість через передавальне число коробки передач і обмеження обертів двигуна. 

Kia змінила колір кузова з оригінального синього Kingfisher Blue на білий перламутровий, який використовувався на Kia EV3, EV6 та інших електромобілях. Фари та задні ліхтарі також були оновлені. Усередині Pride зберіг свою панель приладів, а Electrogenic змінила покажчик рівня палива на покажчик заряду батареї. Він має сірий інтер’єр у стилі епохи, який Kia модернізує салатово-зеленими акцентами на сидіннях і килимках, колір, який використовується на високопродуктивному Kia EV6 GT. 

Останні новини:  Jeep готує до дебюту новий Compass

Kia UK планує перевірити показники продуктивності Pride EV, тож незабаром про електрифіковану версію можна буде дізнатись більше. 

Фотограф: Kia UK
Фотограф: Kia UK
Фотограф: Kia UK
Фотограф: Kia UK


motorcar.com.ua