Audi зіткнулася з ризиком займання своїх електрокарів у США

Сьогодні,   11:01    94


Audi зіткнулася з ризиком займання своїх електрокарів у США

Volkswagen Group of America оголосила про відкликання приблизно 6500 автомобілів марок Audi e-tron GT та RS e-tron GT. Причина полягає в потенційному ризику короткого замикання батарейних модулів, виготовлених компанією LG Energy Solution.

Що ще відомо

Згідно з документацією, представленою в Національне управління безпеки дорожнього руху США (NHTSA), аналогічна проблема вже призводила до відкликання цих моделей у березні 2024 року.

Останні новини:  Toyota та Subaru розробляють новий електромобіль: що відомо

Подальше дослідження показало, що окремі осередки батарей можуть виходити з ладу з часом, що стало причиною повторного відгуку. Audi планує усунути неполадки шляхом оновлення програмного забезпечення системи діагностики, яке дозволить у реальному часі відстежувати та виявляти несправності батарей.

У разі виявлення несправності пошкоджені батарейні модулі будуть замінені на сервісних станціях Audi безкоштовно. Власникам рекомендується не заряджати автомобілі більш ніж на 80% їхньої максимальної ємності до встановлення оновлення, яке очікується у першому кварталі 2025 року. Зазначається, що батарейні модулі, вироблені після 27 травня 2023, не підлягають відкликанню.

Основні дані про відкликання включають 4980 автомобілів Audi e-tron GT модельних років 2022-2024 та 1519 автомобілів Audi RS e-tron GT, випущених з березня 2021 по лютий 2024 року. Ідентифікаційні номери торкнутися батарейних осередків — 9J1915592J і 9J1915591J, що збігається з деякими батареями, які використовуються в Porsche Taycan.

Останні новини:  Чим небезпечні мийки самообслуговування і як правильно мити автомобіль самому

Обидві моделі, e-tron GT та Taycan, отримали оновлення до модельного року 2025. Porsche вже доступний на американському ринку, тоді як конфігуратор Audi ще не оновлений. Ціни на Audi e-tron GT починаються від 106500 доларів, а на RS e-tron GT – від 147100 доларів, не включаючи вартість доставки.


uamotors.com.ua