В Росії суд виніс вирок українці за "спробу теракту" в Маріуполі

Сьогодні,   12:01    177

В Росії суд виніс вирок українці за спробу теракту в Маріуполі

Фото: Російські ЗМІ

Ірина Навальна

Громадянка України на засіданні розповіла, що окупаційна поліція затримала її, а потім катуванням і погрозами змусила визнати «вину».

Південний окружний військовий суд у Ростові-на-Дону засудив громадянку України Ірину Навальну за спробу «скоїти теракт у будівлі Приморської районної адміністрації» в Маріуполі у 2022 році. Суддя вирішив запроторити її до колонії загального режиму на вісім років. Про це заявило російське пропагаднистське інформагентство Интерфакс.

Останні новини:  У росії назвали умови припинення війни в Україні

Підсудною ставили за вину «спроба теракту, а також «незаконне придбання, перевезення, носіння вибухових речовин чи вибухових пристроїв».

Пропагандисти заявили, що за версією російського слідства, українка, перебуваючи в Маріуполі,  20-21 вересня 2022 року зв’язалася з невідомою особою через месенджер і погодилася вчинити теракт.

Згодом вона дістала інформацію про розташування схованки з вибухівкою та вказівки «вчинити теракт» вранці 27 вересня коло будівлі Приморської районної адміністрації міста.

Жінка нібито «перевезла вибуховий пристрій до виборчої дільниці та сховала його у безпосередній близькості від нього, а потім поїхала за пультом дистанційного керування».

Останні новини:  Який вигляд мають сини Путіна і яку "незручну" правду приховують у Кремлі

Після повернення на місце її затримали правоохоронці.

За словами самої Навальної, 27 вересня її зупинила машина поліції, коли вона їхала велосипедом до моря. Поліцейські цікавилися у дівчини, чи вона не родичка Олексія Навального. Після перевірки документів її у кайданках відвезли до відділення, де почали катувати.

«Я говорила, що не робила жодних злочинів. Мене посадили на стілець і стали бити по голові, по ногах, били в стегно електрошокером. Обіцяли, що просто так мене вже не відпустять, але якщо я зізнаюся в усьому, то швидше потраплю на обмін з Україною і поїду до мами. Мені казали, що знають, де мешкає моя мама, де мешкає моя бабуся. У результаті я погодилася обговорити себе, щоб зберегти своє життя і життя своїх близьких», — розповіла громадянка України під час судового засідання.

Останні новини:  У Росії відомого Z-блогера відправили до СІЗО


korrespondent.net