Закуску з баклажанів “Тещин язик” тепер готую без майонезу

Сьогодні,   11:00    224

Класична закуска з баклажанів може заграти новими фарбами, якщо змінити лише один інгредієнт у рецепті. Калорій менше, смак яскравіше, а гості засиплють компліментами ваші золоті руки.

Вже багато років закуска під назвою “Тещин язик” є популярною стравою з баклажанів. Проте класичний варіант з майонезом доволі калорійний та вже застарілий. Пропоную вам спробувати нову версію улюбленої закуски, яка підкорить вас і ваших гостей.

Класична закуска Тещин язик на новий лад
Класична закуска Тещин язик на новий лад

Інгредієнти:

Останні новини:  Чому після соління сало виходить гумовим на смак

  • 500 г баклажанів
  • 200 г помідорів
  • 200-300 г крем-сиру
  • Кріп за смаком
  • 2-3 зубчики часнику
  • Сіль та чорний перець за смаком
  • Олія для смаження

Приготування:

Для закуски нам знадобляться баклажанові «язики», які стануть основою для начинки. Наріжте баклажани тонкими поздовжніми скибочками товщиною приблизно 0,5 см. Щоб позбутися можливої гіркоти, посоліть нарізані баклажани і залиште їх на 20-30 хвилин. Після цього промийте скибочки під проточною водою та обсушіть паперовим рушником.

Останні новини:  Що помістити в середину котлети, щоб страва стала “соковитою”
Закуска з баклажанів на новий лад
Закуска з баклажанів на новий лад

На добре розігріту сковороду налийте трохи олії. Обсмажте баклажани з обох сторін до золотистості та мʼякості. Після смаження дістаньте скибочки на паперовий рушник, щоб позбутися зайвого жиру.




Поки баклажани остигають, можна підготувати начинку. Візьміть крем-сир та додайте до нього подрібнений кріп і часник. За смаком додайте сіль та чорний перець. Начинка має бути густою і ароматною.

Останні новини:  Пиріг із рідкого тіста, все змішав і готово

Кожен обсмажений «язичок» баклажана змастіть начинкою з крем-сиру. На край баклажана викладіть кружечок свіжого помідора. Далі акуратно згорніть баклажан рулетиком, починаючи з того краю, де розміщений помідор.

Як приготувати смачну закуску з баклажанів
Як приготувати смачну закуску з баклажанів

Викладіть готові рулетики на красиве блюдо. Перед подачею страву можна прикрасити додатковими гілочками кропу або тонкими кільцями свіжого перцю чилі для ще більшого акценту на пікантності.



odnaminyta.com