У 2028 році Індія має намір полетіти на Венеру

Сьогодні,   09:30    189

Індія в березні 2028 року планує запустити місію Venus Orbiter Mission (VOM) до Венери. Про це пише Thehindu.

Запуск венеріанської місії заплановано на 29 березня 2028 року, — зазначено в повідомленні.

Мета місії — вивчення атмосфери, геології та еволюції планети. Акцент місії буде зроблено на питанні сейсмічної активності Венери. Передбачається, що крім орбітального апарату, до неї буде включено спусковий модуль, який скине в атмосферу планети невеликий аеростат.

Останні новини:  Шукали відповідь 75 років: у Гарварді знайшли секрет щастя

На досягнення навколовенеріанської орбіти автоматичній міжпланетній станції (АМС) знадобиться 112 діб. Бюджет проекту складе 149 мільйонів доларів. При цьому вартість самого космічного апарату становитиме 99 мільйонів.

Влада Індії вважає, що проект буде корисним для місцевої економіки і створить найближчим часом сотні нових робочих місць.

Останні новини:  У шматку каменю віком 2 млрд років вчені знайшли мікроби

Додамо, що це далеко не перша спроба людства дістатися до планети. Загалом понад 40 космічних апаратів досліджували Венеру, але не всі з них досягли своїх цілей.

Свій проєкт венеріанської місії є і у Китаю. КНР планує зайнятися вивченням геологічної еволюції планети, процесів взаємодії поверхні й атмосфери, а також оцінкою потенціалу життя в її хмарах. Офіційно місія поки що не затверджена.

Останні новини:  Вплине не лише на нашу планету: вчені виявили живих мікробів віком 2 мільярди років

Венера — найяскравіша планета Сонячної системи. Її не завжди видно на небі, але коли вона все-таки з’являється, її можна легко побачити неозброєним оком. Щоб швидко знайти Венеру, використовуйте безкоштовний додаток Sky Tonight.