Супутникові дані довели, що зміна клімату є кліматичною кризою

Сьогодні,   15:48    385

2024 рік став рекордним, і не в кращому сенсі. У липні середня температура на Землі була найвищою за принаймні 175 років, причому 22 липня був найспекотнішим днем ​​в історії. Минуле літо було найспекотнішим літом приблизно з 1880 року, цьогорічний сезон ураганів розпочався з Берил — найпершого урагану категорії 4 за всю історію спостережень — і звіт, опублікований у червні, підтвердив, що глобальне потепління, спричинене людиною, досягло найвищого рівня за весь час.

Але вчених хвилюють не лише рекордсмени, які побили заголовки. Починаючи з цього року, льодовики тануть з безпрецедентною швидкістю через всю цю спричинену людиною спеку, рівень моря незворотно підвищується в результаті танення цих льодовиків, прибережні громади спустошуються штормами, що посилюються через таке підвищення рівня моря в поєднанні з високими температурами, а тварин виселяють із їхніх домівок, тому що Земля змінюється надто сильно й надто швидко. Лише минулого місяця ми бачили, як ураган Хелен руйнував міста та забирав життя — і його сила справді була пов’язана зі зміною клімату.

Останні новини:  Нoвий вид зубатoї жаби виявили у В'єтнамі: вoна cиділа на веpшині гopи

Безумовно, важко бачити факти, викладені таким чином, особливо враховуючи, скільки ці параграфи залишають недомовленими. Це відчуття, однак, висуває на перший план дещо дуже важливе: на базовому рівні цінно те, що ця інформація взагалі існує. Можливо, найбільшим обмежуючим кроком у боротьбі зі зміною клімату є перетворення фактів на практичні завдання та, своєю чергою, переконання політиків розпочати кардинальні зміни в устрої нашого світу. Кліматична криза є оманливою політичною проблемою, тобто майбутнє Землі залежить від даних — і, залежно від того, як ви це бачите, ці дані залежать від малоймовірного джерела: дослідження космосу.

Останні новини:  Вчені показали, як виглядатимуть люди у 2100 році

«Єдиний спосіб встановити зв’язок між різними явищами, які обумовлюють складне функціонування нашої планети, виявити природне та людське, — це з’єднати крапки між ними», — Седрік Девід, вчений з Лабораторії реактивного руху NASA. (JPL) у Південній Каліфорнії, повідомив Space.com.




«Для цього нам потрібен постійний флот космічних вартових високо в космосі», — сказав він. « Так само як ми робимо щорічні огляди у сімейного лікаря, ми повинні діагностувати здоров’я нашої власної планети».

Останні новини:  На Прикарпатті археологи виявили фрагменти посуду доби Трипільської культури

Що саме роблять кліматичні супутники?

Слово «супутник» сьогодні часто використовують, але в основному воно стосується будь-якого об’єкта, відправленого жити на орбіті нашої планети для виконання поставленого завдання. У нас є супутники зв’язку, щоб наші мобільні телефони працювали, навігаційні супутники, щоб Google Maps показували правильні напрямки руху, і експериментальні супутники для цілей чистої науки, як цей, який зараз тестує технологію  сонячних вітрил.