Що обов’язково потрібно зробити з автомобілем перед зимовим сезоном

Сьогодні,   11:31    353


Що обов'язково потрібно зробити з автомобілем перед зимовим сезоном

Іноді зима настає раптово, дивуючи комунальні служби та деяких автомобілістів. Тому про підготовку машини до настання холодів слід замислитись прямо зараз.

В Україні літо, що затяглося, поступилося місцем типовій осінній погоді, що принесла з собою дощі і сльоту, що ускладнює дорожні умови для автомобілістів. Більше того, зараз саме час розпочати підготовку автомобіля до майбутньої зими. Ми звернулися до експертів, щоб з’ясувати, які кроки необхідно зробити водіям перед настанням холодів.

Останні новини:  Вдвічі дешевший за Logan: Nissan представив новий кросовер Magnite

До заморозків слід виконати такі дії:

1. Заміна води в омивачі на незамерзаючу рідину. Рекомендується повністю витратити воду перед заміною, щоб вона не змішувалася із незамерзайкою.

2. Перевірка антифризу та гальмівної рідини. Ці рідини необхідно вчасно міняти. Старий антифриз втрачає свої властивості при морозах, а гальмівна рідина може накопичувати конденсат, який замерзає за негативних температур.

3. Перевірка супортів та їх профілактика . Якщо вони сильно забруднені, то взимку їх може заклинити.

4. Заміна салонного фільтра. Літній пил та сміття забивають фільтр, тому важливо замінити його перед зимою, як і інші автомобільні фільтри.

Останні новини:  Toyota сповільнює розвиток електромобілів

5. Для власників дизельних автомобілів необхідно перейти на зимове дизельне паливо або залити в бак антигель, якщо використовується літній дизель. Це запобігатиме замерзанню палива при морозах.

Заміна гуми

Заздалегідь заплануйте заміну шин. Перевірте стан коліс і, якщо потрібно, замініть їх. Черги в шиномонтажні майстерні у пікові дні заморозків неминучі, тому краще перевзутися заздалегідь, коли температура тримається між +7 та -6 градусами. Також перед зимою необхідно відрегулювати кути коліс (розвал-сходження).

Перевірка акумулятора

Перед зимовим періодом необхідно перевірити стан акумулятора. Перевірте рівень електроліту та переконайтеся, що клеми чисті. Якщо потрібно, зарядіть батарею.

Останні новини:  Які вживані авто з-за кордону найчастіше обирають українці

Перевірка двигуна

З настанням холодів навантаження на двигун зростає, тому рекомендується замінити моторну олію та масляний фільтр. Також варто обслужити систему запалення та паливну систему, звернувшись до сервісу для комплексного обслуговування.

Обробка ущільнювачів

Для запобігання замерзанню дверей та багажника після миття, нанесіть на гумові ущільнювачі силіконове мастило, яке продовжить термін служби гуми. Також корисно придбати та використовувати розморожувачі для замків.





uamotors.com.ua