Пітер Джексон хоче повернути до життя вимерлого птаха

Сьогодні,   08:30    143

Легендарний кінорежисер Пітер Джексон, відомий своїми трилогіями «Володар кілець» та «Гобіт», зробив значну інвестицію в науковий проєкт з метою повернути до життя вимерлого птаха додо (дронт маврикійський). Режисер вклав 10 мільйонів доларів у стартап Colossal Biosciences, компанію, яка спеціалізується на відновленні вимерлих тварин.

Компанія Colossal Biosciences заснована у 2021 році, вже здобула популярність завдяки своїм амбітним планам повернути на планету не тільки додо, а й шерстистого мамонта та тасманійського тигра. Основна мета компанії – використовувати передові технології генної інженерії для відновлення втрачених видів і водночас забезпечувати фінансовий прибуток через розробку та впровадження інноваційних біотехнологій.

Останні новини:  Вчені назвали 2035 рік останнім, коли океани можна буде врятувати від пластику

Проєкт з повернення додо зосереджений на відновленні його популяції на острові Маврикій, де птах вимер у XVII столітті через діяльність людини. Colossal Biosciences співпрацює з Маврикійським фондом дикої природи, щоб забезпечити належні умови для повторної інтродукції цього виду.

Останні новини:  Археологи показали, як виглядав тронний зал цариці Моче

Пітер Джексон приєднався до відомих інвесторів, таких як спортсмени Том Брейді та Тайгер Вудс, актори Кріс Хемсворт і Періс Хілтон, які також підтримали фінансово цей проєкт. За словами представників Джексона, режисер інвестував у проєкт Colossal Biosciences 10 мільйонів доларів, оскільки прагне запобігти вимиранню тварин у своїй рідній Новій Зеландії, а також підтримати глобальні ініціативи з охорони біорізноманіття.

Останні новини:  Відкопали золото імператора: болгарські археологи знайшли рідкісний артефакт




Пітер Джексон хоче повернути до життя вимерлого птаха - фото 2

Птах Додо

Попри те, що компанія викликала скептицизм з боку палеогенетиків, і концепція повернення дронта маврикійського піддається глузуванням, стартап Colossal Biosciences вже зібрав 235 мільйонів доларів з моменту свого заснування.