Психологиня назвала 7 складних тем, які потрібно обговорити з дитиною до школи

Сьогодні,   13:00    207

Експерти радять обговорити з дитиною деякі важливі життєві теми ще до того, як вона піде до школи. Окрім того, що майбутнього школяра варто зацікавити до навчання, потрібно, щоб дитина орієнтувалася у питаннях, що стосуються дружби, особистого простору і часу, а також власного тіла.

Дитяча психологиня Катерина Сердюк в Instagram порадила батькам майбутніх учнів шість тем, які варто з ними обговорити з раннього віку і до першого класу.

1. Про тіло. Експертка радить використовити картки тіла у комунікації з дитиною, починаючи з 9-10 місяців. Це має бути розмова з проханням показати носик чи око у себе або у іграшок. З 1-1,5 років можна розпочинати використовувати енциклопедію про тіло, а з 2,5 – «правило трусиків». Його суть полягає в тому, що ніхто, навіть близькі люди, не повинні торкатися «приватних частин» тіла дитини без її згоди.

Останні новини:  Кілька помилок, які псують відтінок волосся у білявок

Психологиня назвала 7 складних тем, які потрібно обговорити з дитиною до школи

2. Про секс. Такі розмови варто розпочинати з 3,5 років дитини. У цей час малюки вже розпочинають проявляти цікавість до цієї теми і загалом про те, звідки беруться діти, каже психологиня.

3. Про собистий простір. Про це варто говорити, коли дитині виповниться 1,5 роки. Коли дитина починає говорити «моє», «дай», «ні» тоді тема «особистих кордонів» стає актуальною. Експертка радить вже з цього віку говорити про правило «своє-чуже».

Психологиня назвала 7 складних тем, які потрібно обговорити з дитиною до школи

4. Про смерть. Психологиня радить обговорити з дитиною питання про смерть з 4-6 років. У такому віці у дитини вже мають з’являтися питання. Однак, якщо ви відчуваєте, що не готові обговорювати смерть з дитиною спокійно, вільно та врівноважено, то варто спочатку подолати власну тривожність.




5. Про гаджети. Експертка каже, що гаджети варто взагалі не давати дітям до трьох років. А далі мають бути певні правила та обмеження у їхньому використанні.

Останні новини:  6 типів речей, які обов'язково треба прати вивернутими навиворіт

6. Про гроші. Про гроші і фінансову грамотність варто говорити з дитиною не раніше 5-6 років. У дитині слід вихови розумне ставлення до фінансів і свого бюджету.

Психологиня назвала 7 складних тем, які потрібно обговорити з дитиною до школи

7. Про дружбу, любов та вибір партнера. Перед школою дитина вже вибірково ставиться до людей, але цей процес ще підконтрольний. У школі впливати на те, до яких однокласників тягнеться син або донька, буде значно важче.

Останні новини:  Зростальний Місяць від 3 до 16 жовтня 2024 року: особливості періоду, що категорично заборонено робити