Як правильно зберігати трикотажні речі, щоб були як нові

Сьогодні,   16:20    153

Трикотажні речі – ідеальний варіант утеплення, коли приходять холоди. Але светри, кардигани та сукні можуть швидко втратити свою привабливість, якщо їх неправильно зберігати.

В’язані вироби – це красиво, комфортно і тепло. Але щоразу, коли починається сезон і ми дістаємо їх із шафи, засмучуємося: щось втратило форму (розтяглося або стало асиметричним), а щось зім’ялося і в заломах.

Насправді трикотажні речі можна зберігати так, щоб їх не довелося потім навіть гладити: вдягнув і пішов. Розповідаємо, як це зробити.

Останні новини:  Названо чотири найвибагливіші знаки зодіаку: їм дуже важко догодити

● Не вішайте трикотаж на плічка. Він розтягується, і вірогідність деформації під власною вагою – 99%. Окрім того, дуже часто плічка залишають на речах продавлений слід в районі плеча. Позбутися його у більшості випадків нереально.

● Краще  зберігати в’язані речі на полиці стосами. Але і це не врятує ваш одяг, якщо забиватиме полицю під зав’язку. Стоси не повинні бути високими – максимум 4 речі в кожному. Знизу – об’ємніші і важчі речі, зверху те, що легше. Бажано використовувати спеціальні розділювачі стосів, які не дозволяють їм розпадатися. Ідеальний варіант –системи зберігання, в яких кожен предмет одягу лежить у персональному «відсіку».

● Як варіант – зберігати в шухлядах, але вертикально. Так більше шансів, що речі не м’ятимуться.

Останні новини:  Які кухонні мийки найлегше очищати: фахівці дали важливі поради

● На полиці одяг теж можна складати вертикально. Але для цього знадобляться спеціальні органайзери з розділювачами, які дозволять ізолювати кожну річ і не дадуть стосу розпастися.

● Ще один варіант – скручувати речі в рулон. В такому вигляді вони мінімально мнуться.

● У крайньому разі можна складати трикотаж у розгорнутому вигляді на полиці – якщо вона досить широка й глибока, щоб на ній помістився, скажімо, светр. Вам доведеться хіба що  скласти рукави вздовж виробу (головне, не складайте одяг навпіл!). Але в такому випадку будете змушені складати светри один на один. Це означає, що дістати потім якийсь конкретний з цієї купи буде справжнім екшеном.

Останні новини:  Щоб знайти другу половинку, вам слід довіряти своїй інтуїції. Названо 4 таких знаки Зодіаку