Меланія Трамп виступила на захист права жінок на аборт, при тому що заборона на аборти – один із ключових пунктів у передвиборчій програмі Дональда Трампа.

Дружина Дональда Трампа Меланія розійшлася з ним у поглядах на один із ключових пунктів передвиборчої програми – ставлення до абортів. У своїх мемуарах вона заявила, що підтримує право жінки контролювати своє тіло, включно з правом на аборт, пише видання The Guardian, яке отримало ексклюзивний доступ до книги.


“Необхідно гарантувати, що жінки матимуть автономію у вирішенні своїх вподобань щодо народження дітей, на основі власних переконань, без будь-якого втручання або тиску з боку уряду”, – заявляє Меланія Трамп, наголошуючи на тому, що право жінки на індивідуальну свободу та своє власне життя “дає їй право перервати вагітність, якщо вона того забажає”.

Останні новини:  ПАРЄ ухвалила резолюцію на підтримку Ассанжа

“Обмеження права жінки обирати, чи переривати небажану вагітність, рівносильно позбавленню її контролю над власним тілом. Я пронесла це переконання із собою через усе своє доросле життя”, – наголосила вона.

Меланія Трамп рідко висловлювала свої політичні погляди публічно, проте її майбутня книжка демонструє погляди, які рішуче не вписуються в загальну політику республіканської партії, зазначає The Guardian.

Останні новини:  “Не можемо чекати, коли нас вдарять кувалдою”: сусіди більше не бояться Росію, – The Hill




При цьому кампанія Трампа поки що не дала жодних коментарів з цього приводу.

Ставлення Трампа до абортів

2022 року у справі Верховного суду Доббс проти Джексона троє суддів, призначених, коли Дональд Трамп був президентом, проголосували за скасування рішення у справі Роу проти Вейда, яке захищало федеральні права на аборт із 1973 року. Відтоді штати, керовані республіканцями, ввели драконівські заборони на аборти.

Останні новини:  Швейцарія не змінила позиції щодо України - посол

На дебатах Трамп знову підтвердив, що підтримує право штатів ухвалювати закони про аборти і не буде посилювати федеральні закони, якщо стане президентом.

Крім того, його соратник Джей Ді Венс також відомий своїми сексиситськими висловлюваннями. Так, він заявляв, що жінки, які зазнали зґвалтувань – зобов’язані залишатися в шлюбі заради дітей. Крім того, Венс неодноразово заявляв про необхідність заборони абортів або посилення політики з цього питання.