Водіям назвали 3 причини уникати опалого листя на дорозі та автомобілі

Сьогодні,   18:00    215

 

Осінь – час яскравих барв, але для автомобілістів цей сезон таїть в собі безліч небезпек. Опале мокре листя на дорозі стає справжнім випробуванням: воно значно погіршує зчеплення коліс з поверхнею і, як наслідок, збільшує гальмівний шлях.

Хоча на початку осені температура ще недостатньо низька, щоб міняти літню гуму на зимову, не варто недооцінювати небезпеку, пов’язану з мокрим листям, пише ampercar.com.

Останні новини:  Фахівець назвав 4 приклади того, як неправильна перевірка рівня мастила на щупі може призвести до поломки двигуна

Листя створює слизьку плівку на дорозі, що ускладнює керування автомобілем, а ефективність гальмування менш передбачуваною.

Більш того, листя можуть нашкодити лакофарбовому покриттю автомобіля. Коли на листках накопичується волога, починає виділятися дубильна кислота, яка негативно позначається на лакофарбовому покритті. Це призводить до утворення жовтуватих плям і прискорює корозійні процеси.

Останні новини:  Ринок електромобілів в Україні вперше обвалився на третину

Також варто врахувати, що опале листя має властивість забиватися в відсік між капотом і лобовим склом, де відбувається злив води і відбувається провітрювання. Це ускладнює циркуляцію повітря, що в свою чергу призводить до запотівання стекол і може викликати неприємний запах вогкості і цвілі в салоні.


ampercar.com

Останні новини:  Новий Subaru Forester виходить на ринок Європи